PalloTV - Ilves voittoon KTP:stä - tuhlailusta huolimatta
TULEVAT PELIT:

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Liigacup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Se suomalainen jalkapallosivusto

Ottelukooste ja raportti
|
28.05.2021

Ilves voittoon KTP:stä – tuhlailusta huolimatta

Ilves voitti KTP:n 2-0 Ratinan stadionilla perjantai-iltana. Ennakkoon oli syytä epäillä, että pallollisesti vahva Ilves vie ottelua ja KTP tyytyy puolustamaan kurinalaisesti ja hyökkäämään vastaan. KTP oli kuitenkin tullut pelaamaan, eikä peruuttelemaan. Se auttoi pitämään ensimmäisen puoliajan tasaisena. Toinen puoliaika olikin sitten Ilveksen, kun kotkalaisten liike hyytyi. Ajoiko KTP omaan miinaansa?

Ensimmäisen puoliajan tasaisuutta kuvaa hyvin se, että pallonhallinta taisi jopa lipsahtaa kotkalaisille, kun Ilves ei saanut pallollista peliään rullamaan. Todelliset maalipaikat, Ilveksen hukattua rangaistuslaukausta lukuun ottamatta, olivat silti vähissä. Ensimmäisen puoliajan painavin huomio oli se, että KTP kykeni luomaan vaaran tuntua suorilla hyökkäyksillään, kun se pääsi Ilveksen ensimmäisen prässin ohi.

Ilveksen päävalmentaja Jarkko Wiss oli noteerannut asian. Hän teki puoliajalla pari vaihtoa ja muutti kolmen alakerran neljän linjaan. Se näytti auttavan. Ilves sai pallollisen pelinsä kulkemaan hieman paremmin ja KTP:n hyökkäykset jäivät vähiin. Peli pyöri KTP:n kenttäpuoliskolla.

Peli oli reilut puoli tuntia vanha, kun alkoi tapahtua. Ilveksen Eetu Mömmä kaadettiin rangaistusalueella ja pallon taakse asettui Patrick Loa Loa. KTP:n maalivahti Anton Lepola kuitenkin torjui Ilveksen toisenkin rangaistuslaukauksen.

66. minuutilla alkoi Eetu Vertainen show, kun mies ensin siirsi joukkueensa 1-0 ja hetken päästä 2-0 johtoon minuutissa. Se vei ilman KTP:n purjeista ja Ilves sai lopullisen niska-peppu-otteen pelistä ja piti sen loppuun saakka.

Kysyimme ennakossamme, että pystyykö Ilves vastaamaan KTP:n fyysisyyteen? Vastaukseksi saimme ei ja kyllä. Ensimmäisen puoliajan tasaisuus ja KTP:n yllättävä korkea pallonhallintaprosentti olivat pitkälti seurausta kotkalaisten kaksinkamppailuvoitoista. Toisaalta näytti siltä kuin KTP:n jalka olisi hiipunut toisella puoliajalla, minkä seurauksena Ilves sai selkeämmän otteen tapahtumasta. Fyysisyyttä on monenlaista.  

Maalintekijät:

66ʹ 1-0 Eetu Vertainen
67ʹ 2-0 Eetu Vertainen

Toimittaja: Junnu Leskelä

Artikkeliin liittyviä aiheita: