PalloTV - Kaksi eksynyttä laivaa etsii kurssia
TULEVAT PELIT:

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Se suomalainen jalkapallosivusto

Otteluennakko
|
30.06.2021

Kaksi eksynyttä laivaa etsii kurssia

Kokkolan Pallo-Veikot ja Rovaniemen Palloseura kohtaavat tärkeässä Ykkösen ottelussa tänä iltana. Aloitusvihellys kajahtaa Kokkolan Keskuskentällä klo 18:30.

Kaksi suurta ja perinteistä seuraa on ajautunut tilanteeseen, jollaisessa ne eivät Ykkösessä pelatessaan ole olleet vuosikausiin - suorastaan miesmuistiin. Toissa kaudella liigassa pelannut KPV makaa sarjan viimeisenä. Sillä on viisi pistettä yhdestä voitosta ja kahdesta tasapelistä. Viime kaudella vain viisi pistettä Veikkausliigassa keränneen RoPS:n kesä ei ole sujunut sen kummemmin. Se on muutaman sijan korkeammalla neljä pistettä kokkolalaisia isommalla saldolla.

Kummankin seuran käyrä osoittaa vahvasti alas päin. KPV:n tappioputki on viiden ottelun mittainen ja voitottomien otteluiden sarja on venynyt jo seitsemään. Alku oli lupaava: KPV otti ainoan voittonsa ensimmäisellä kierroksella ja pelasi sen jälkeen molemmat tasapelinsä. Sittemmin lunta on tullut tupaan kotona ja vieraissa. Kesken viime vuoden myrskyisän kauden puikkoihin astuneen Niko Kalliokosken erovaateet ovatkin kasvaneet päivä päivältä.

Voitot ovat karttaneet myös RoPS:aa. Rovaniemeläisten edellinen voitto on toukokuun puolivälistä. Sen jälkeen tilille on rapsahtanut vain kaksi tasapeliä ja kolme tappiota. Niiden tulosten myötä RoPS:n sijoitus on laskenut lehmän hännän lailla. Myös sen kausi alkoi lupaavasti, mutta on jatkunut mollivoittoisten sävelten säestämänä.

Huonoja kumpikaan joukkue eivät ole. Toisaalta tiukat pelit mm. TPS:ää, VPS:ää, EIF:iä ja Jaroa vastaan kertovat vain siitä huikean tasaisesta kaudesta, jota Ykkösessä tällä hetkellä pelataan. Kahdeksan parasta mahtuu viiden pisteen sisälle. RoPS olisikin voitolla yhtäkkiä kärkijoukkueiden imussa, kun nyt se joutuu vilkuilemaan pelokkaasti selkänsä taakse. KPV tarvitsee pisteitä kipeämmin, sillä vaikka tasaista on, jokainen tasapeli tai tappio vie turvavyöhykkeen kauemmaksi.

KPV lähtee otteluun haastavasta asemasta. Nollan pisteen kruununa Miika Töyräs ja Harri Heiermann katselivat edellisessä pelissä punaista korttia ja joutuvat seuraamaan RoPS-kamppailun katsomosta käsin. Sen sijaan kokenut Sebastian Mannström on palannut loukkaantumisen jälkeen takaisin kokoonpanoon.

Puutteita on myös RoPS:lla. Ennen kaikkea se kaipaisi loukkaantuneiden kirjoissa olevaa Srdjan Vujaklijaa takaisin hyökkäykseensä. Paineet ovat kuitenkin Kokkolassa. Vaikka voittoja ei ole tullut, RoPS:n peli-ilme on ollut huomattavasti pirteämpi. Vujaklijan poissaolo on näkynyt maalinteossa ja tulppa alkoi aueta vasta viimeksi Vaasassa 2-2 päättyneessä ottelussa.

Keskiviikon muut ottelut ovat VPS - EIF ja JIPPO - Gnistan. MP - PK-35 jouduttiin siirtämään myöhäisemmäksi helsinkiläisten harjoituksissa mukana olleen henkilön koronatartunnan vuoksi.

-Raine Pernu

Artikkeliin liittyviä aiheita: