PalloTV - Ilves voittoon Lahdesta - taistelu loppusarjaviivalla kiihtyy

Se suomalainen jalkapallosivusto

Ottelukooste ja raportti
|
11.09.2021

Ilves voittoon Lahdesta – taistelu loppusarjaviivalla kiihtyy

Ilves-FC Lahti 1-0 (1-0)

Ilves voitti FC Lahden 1-0. Ratinassa nähtiin kahden vaisusti pelanneen joukkueen välinen taistelu, josta Ilves pystyi lopulta kolme pistettä itselleen nappaamaan. Tämä oli myös uuden päävalmentaja Toni Kallion avausvoitto ja ensiesiintyminen kotiyleisön edessä.

Ottelusta paistoi läpi pisteiden tärkeys ja taistelu oli välillä melkoisen kovaa. Erotuomari Joni Hyytiän pilli soi tiheään tahtiin ja keltaisia korttejakin hän nosteli kahdesti molemmille joukkueille. Ottelun ainoa maali nähtiin rangaistuspotkusta, kun konkari Kari Arkivuo oli kaatanut pirteästi esiintyneen liberialaisen Sylvanus Nimelyn boxin rajalla. Hieman yllättäen pilkkua asettui ampumaan puolustaja Tuomas Ollila, joka kuitenkin varmasti laukoi pallon ohi Antonio Regueron. Maali oli Ollilan uran ensimmäinen maali Veikkausliigassa.

Toni Kallio kertoi otteluennakossa Ilveksen harjoitelleen nimenomaa hyökkäyspelaamista, jossa joukkueella onkin ollut haasteita. Ottelun avausjaksolla varsinkin näkyi harjoittelun tulos, sillä Ilves sai luotua useita hyviä maalintekotilanteita, muttei kuitenkaan onnistunut pelitilanne maalia tekemään. Nyt ilmeisesti Tampereella keskitytään viimeistelyn parantamiseen.

Lahtelaiset saivat pelinsä parantumaan toiselle jaksolle, kun Ilves enemmän keskittyi johtonsa varmisteluun. He saivat hyviäkin maalipaikkoja kyllä luotua, mutta mukana ei ollut edes tuuria, jotta tulostaululle olisi muutoksia saatu aikaan. Paras paikka tasoitukseen tuli aivan loppuhetkillä, kun Geoffrey Chinedu pääsi kiinni Ilveksen huonoon palutuspalloon, mutta hänen laukauksensa lopulta meni ohi maalin. Lahtelaiset jäivät myös pariinkiin otteeseen vaatimaan myös rangaistuspotkua itselleen, mutta Hyytiä ei sitä heille suonut.

FC Lahti ui nyt melkoisen syvissä vesissä, sillä heillä on nyt viiden ottelun mittainen voitoton putki. Lahtelaiset tarvitsisivat kipeästi onnistumisia, sillä tällä menolla joukkuetta uhkaa putoaminen alempaan loppusarjaan.

Ilvekselle voitto herätti haaveet ylemmästä loppusarjapaikasta jälleen eloon. Tamperelaiset ovat nyt viisi pistettä perässä kuudentena olevaa FC Lahtea, jolla on vielä yksi peli enemmän pelattuna.Tosin siinä välissä on myös FC Honka kärkkymässä lahtelaisten ohi menemistä.

FC Lahti kohtaa tulevana lauantaina piristyneen AC Oulun, jolloin lahtelaisten on pystyttävä täysi pistepotti ottamaan, sillä runkosarjan kaksi viimeistä ottelua he pelaavat vieraissa KTP:tä sekä SJK:ta vastaan.

Ilves puolestaan pelaa jo tiistaina, kun seuran 90-vuotisjuhlaottelu HIFK:ta vastaan päästään nyt toivottavasti pelaamaan. Voitolla tupsukorvat nousisivat jo kahden pisteen päähän ylemmästä loppusarjapaikasta. Tamperelaisten loppuohjelma on myös ainakin matkustamisen kannalta helpompi, sillä joukkue matkaa ainoastaan Valkeakoskelle Hakan vieraaksi ja kohtaa Ratinassa sekä IFK Mariehamnin sekä FC Hongan.

Ilves-FC Lahti 1-0 (1-0)

19ʹ 1-0 Tuomas Ollila

Toimittaja: Mika Laakso

Artikkeliin liittyviä aiheita: