PalloTV - Laimea, laimeampi, metroderby

Ruutu on kotimaisen jalkapallon koti

Katso kaikki matsit! Ruutu+ alk. 6,95€/kk - kokeile maksutta!

Se suomalainen jalkapallosivusto

Ottelukooste ja raportti
|
19.09.2021

Laimea, laimeampi, metroderby

FC Honka - HJK 0-0 (0-0)

FC Hongan ja HJK:n välinen metroderby päättyi maalittomaan pistejakoon. Tasapelin myötä HJK:n sarjajohto kasvoi neljään pisteeseen, kun tilannetta vertaa tämän päiväiseen sarjataulukkoon. Koko kierroksen osalta ero kaveni yhdellä pisteellä. FC Hongan matka ylempään loppusarjaan oikeuttavan viivan päälle säilyi entisellään.

Kummankin leirin tunnelmat ovat varmasti ristiriitaiset. HJK:lla ei ollut varsinaista tarvetta pakkovoitolle. Se sai tasapelilläkin pidettyä eron pahimpaan kilpailijaansa nähden niin, ettei edes keskinäisen ottelun häviäminen vielä mestaruuden uusimista uhkaa. Sen sijaan tapa, jolla pistejako syntyi, tietää HJK:n valmennusjohdolle pitkää purkupalaveria. Klubin materiaalilla pitäisi pystyä paljon, paljon parempaan.

FC Honka voi olla tyytyväinen pisteeseen HJK:n tasoiselta vastustajalta sillä siipirikkoisella miehistöllä, joka seuralla oli heittää Tapiolan nurmelle. Se sai myös tilkittyä pitkään vuotaneen puolustuksensa - FC Honka oli edellisen kerran poistunut kentältä ilman takaiskumaalia AC Oulua vastaan 11. heinäkuuta. Sen sijaan espoolaisten haave päästä ylempään loppusarjaan koki kolauksen. FC Honka tarvitsee omien voittojen lisäksi muiden apua päästäkseen kuuden parhaan joukkoon. Runkosarjaa on jäljellä kaksi kierrosta.

Maaliton tasapeli voi olla joskus viihdyttävä. Tämän päivän ottelu ei sitä ollut, vaan päätösvihellyksen jälkeen tulostaululla seisseet kaksi pyöreää nollaa summasivat pelin tapahtumat perusteellisesti. Metroderby oli tylsä, laimea, vaisu ja unettava.

HJK:n pallollinen peli oli lopputuloksen keskiössä. Ensimmäisellä puoliajalla siitä puuttui tempo ja toisella sekä idea että rohkeus. Samalla, kun FC Honka vajosi pelifilosofialleen epätyypillisesti todella syvään koko joukkueen puolustukseen, oli vierailla suuria vaikeuksia murtautua espoolaisten linjojen läpi. HJK:n pallonhallintaprosentti oli korkea, mutta silti FC Honka sai vastaiskuillaan paremmat maalipaikat.

Oli vastassa kuinka syvään parkkeerattu bussi tahansa, HJK:n tasoisella materiaalilla on todella harvinaista jäädä ilman maalia ja ylipäätään näin vähille maalipaikoille. Pieni palanen Klubin vaisuudesta saattoi johtua torstaisesta euro-ottelusta. Suuren pelin jälkeen on vaikeaa asennoitua tavalliseen arkeen. On kuin sadan metrin loppukilpailu juostaan ensin ja sen jälkeen pitäisi syttyä vielä B-finaaliin. Toki otteluruuhkallakin on oma osansa. Kaksi peliä viikossa kerta toisensa jälkeen laskee pakostakin suorituskykyä ja -tasoa.

Toisella puoliajalla kotijoukkue uskalsi ottaa enemmän roolia pallonhallinnan kanssa. Tulosta se ei kuitenkaan tuottanut, sillä HJK:n rutinoitunut puolustus hoiti työnsä. Tarkkuus oli ammattimaista, vaikka kokoonpano meni uusiksi Daniel O'Shaughnessyn jouduttua jättämään leikin kesken jalkavamman takia.

Mutta missä oli yleisö? Se, että FC Honka tekee kesän yleisöennätyksensä metroderbyssä, ei ole mikään uutinen. Se, että yleisöennätykseksi kirjataan 1 191 katsojaa, on. EM-futiksen tuomalla lajiähkyllä, koronarajoituksilla ja ihmisten koronavarovaisuudella on varmasti lusikkansa yleisökadossa, mutta kaikkea nämäkään tekijät eivät selitä.

FC Hongan keskiarvo nousi HJK-pelin avulla niukasti yli viiden sadan. Jos suljettujen ovien takana pelatut ottelut siivotaan pois, keskiarvo kohoaa lähelle seitsemää ja puolta sataa. Nämä eivät ole kovin mairittelevia lukemia Suomen toiseksi suurimmassa kaupungissa.

Runkosarjan kahdella viimeisellä kierroksella HJK pelaa kaksi kotiottelua. Klubi ei tule pääsemään helpolla, sillä se kohtaa toisessa paikallisottelussa HIFK:n keskiviikkona ja päätöskierroksella FC Interin sunnuntaina. FC Honka saa vastaansa KuPS:n ja Ilveksen. Jos FC Honka selviää kiirastulestaan kuopiolaisia vastaan, Tampereella voidaan pelata isoista pisteistä. Pahimmassa tapauksessa Hongan kohtalo selviää vasta seuraavalla viikolla, kun Hakan ja HIFK:n rästipeli pelataan pois kalenterista.

FC Honka - HJK 0-0 (0-0)
yleisöä: 1 191

-Raine Pernu

Artikkeliin liittyviä aiheita: