PalloTV - Kierrosennakko: Helsingissä karsintapeikkoa karkuun

Se suomalainen jalkapallosivusto

29.09.2021

Kierrosennakko: Helsingissä karsintapeikkoa karkuun

Tämän kauden Kansallisesta Liigasta on jäljellä kaksi ja puoli kierrosta. Toiseksi viimeisen kierroksen ottelut pelataan viikonloppuna. Yksi puolikas pelataan loppuun tänään, kun Ilves saa Jyväskylän Pallokerhon vastaansa Tampereella.

KuPS on käytännössä varma mestari. Kultamitalit ja paikka naisten Mestarien Liigan WCL:n karsinnoissa lipuu TiPS:lle vain yhdellä tavalla. KuPS:n on hävittävä rumasti vieraissa HJK:lle ja sen jälkeen yhtä rumasti päätöskierroksen "finaalissa" TiPS:lle. Siinä välissä TiPS:n on syytä murjoa PK-35 Vantaa suurimaalisesti.

Palloseurojen välinen kuilu on kuuden pisteen suuruinen eli teoriassa edellä mainitulla tavalla TiPS voisi mestaruuden vielä saavuttaa. KuPS:n maaliero on +52 ja TiPS:n vastaava +36. Siitä voi itse kukin laskea, minkälaisilla lopputuloksilla TiPS voi mestaruuden vielä kaapata. Sen jälkeen on syytä tehdä aivoissa ns. reality check ja alkaa suosiolla rustailla onnittelusähkettä Kuopion postinumerolla.

Åland Unitedille jaetaan pronssimitalit.

Alemmassa loppusarjassa on edelleen jännitettävää, mikä seura joutuu liigakarsintaan. PK-35 mokasi pahanpäiväisesti oman tilaisuutensa häviämällä JyPK:lle, joka otti avauspisteensä 20 hävityn ottelun jälkeen. Vaikka keskisuomalaiset pelaavat Ykkösessä ensi kaudella, voitto varmasti laukausi kivitalon kokoiset paineet pelaajien niskasta. Täytenä nollana JyPK ei sarjasta lähde.

JyPK:n voitto tarkoitti sitä, että kilpailu karsintapeikon välttämiseksi kahden helsinkiläisseuran välillä jatkuu uusin asetelmin. PK-35:n ja HPS:n välinen ero on yksi piste, joten lauantaina Pihlajamäessä pelataan iso ja kenties kierroksen mielenkiintoisin ottelu.

Ilveksen asema on käytännössä turvattu. Eri skenaariot tarjoavat mahdollisuuden, jossa kaikki kolme - Ilves, PK-35 ja HPS - päätyisivät tasapisteisiin. Se yksistään vaatisi Ilveksen häviämistä kahdesti JyPK:lle ja muidenkin otteluiden lopputuloksien loksahtamista vaadittuun muotoon, mikä ei ole kovin todennäköistä. Kaiken päälle maalierot ovat vielä pahemmin vinksallaan kuin ylemmän loppusarjan taisteluparilla.

Alkukaudesta suurissa vaikeuksissa ollut Ilves on siis varmistanut sarjapaikkansa. Karsintaan joutuu joko HPS tai PK-35. Vastustajana tulee olemaan joko ONS, PK Keski-Uusimaa tai Nurmijärven Jalkapalloseura, jotka ratkaisevat Ykkösen voiton lauantaina pelattavalla viimeisellä kierroksella.

Kierroksen ottelut
Ke 29.9. klo 18:30 Ilves - JyPK
La 2.10. klo 13:00 PK-35 - HPS
La 2.10. klo 14:00 HJK - KuPS
La 2.10. klo 16:00 TiPS - PK-35 Vantaa
Su 3.10. klo 14:00 FC Honka - Åland United

-Raine Pernu

Artikkeliin liittyviä aiheita: