PalloTV - Pikkuhuuhkajilla kova paikka EM-karsinnoissa – lohkon kärkijoukkue vieraaksi Ratinaan
TULEVAT PELIT:

Ykkönen

Ykkönen

Kansallinen Liiga

Kansallinen Liiga

Kansallinen Liiga

Kansallinen Liiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Se suomalainen jalkapallosivusto

Otteluennakko
|
11.10.2021

Pikkuhuuhkajilla kova paikka EM-karsinnoissa – lohkon kärkijoukkue vieraaksi Ratinaan

Kuva: Kari Väre

U21-EM-kisojen karsintapelit jatkuvat Suomen osalta tiistaina Tampereella. Mikäli Pikkuhuuhkajat mielivät pitää unelman kisoihin pääsystä elossa, on joukkueen kyettävä Itävalta kaatamaan.

Pikkuhuuhkajien unelma pääsystä U21-EM-kisoihin kärsi pienen kolauksen perjantaina, kun joukkue kykeni ainoastaan tasapeliin vieraskentällä Azerbaidzhania vastaan. Mieliäkseen kisoihin on Suomen kaadettava lohkoa johtava Itävalta Tampereella.

Itävalta johtaa lohkoa yhdeksällä pisteellä, tasapisteissä ottelun vähemmän pelanneen Kroatian kanssa. Norja on kerännyt kuusi pistettä ja lohkossa neljäntenä olevalla Suomella on pisteitä neljä.

Neljästä pelistään Itävalta on voittanut Viron kahdesti ja murskasi Azerbaidzhanin peräti 6–0. Norjalle he kuitenkin hävisivät vieraskentällä. Maaliero Itävallan joukkueella on peräti 13–3.

Suomi on pelannut vasta kolme ottelua, joissa avauksessa Pikkuhuuhkajat haki vierasvoiton Virosta, mutta taipui kotona Kroatialle. Kroatia-tappio myös katkaisi joukkueen viiden ottelun mittaisen voittoputken.

Itävaltalaisten vaarallisin pelaaja on Chikwubuike Adamu, joka on neljässä ottelussa onnistunut viidesti maalinteossa. Pikkuhuuhkajista ovat maalinteossa onnistuneet kertaalleen HJK:n Anthony Olusanya sekä kesällä Ilveksestä Italian Lecceen siirtynyt Eetu Mömmö. Kahdesti Suomi on päässyt tuulettamaan vastustajan tekemään omaa maalia, joten maalipörssin kärjessä voi leikkisästi todeta olevan Oma Maali.

Ottelu pelataan Tampereella, Ratinan stadionilla. Pallo pyörähtää liikkeelle klo 19.30, joten kotikatsomoissa ehtii hyvin katsoa tv:stä klo 17 alkavan Huuhkajien MM-karsintaottelun Kazakstania vastaan. Tosin, futis on parasta paikan päällä, joten mikäli lippuja vaan on vielä jäljellä, suuntaa sinäkin kulkusi Tampereelle.

Toimittaja: Mika Laakso

Valokuva arkistokuva Oulussa 7.9. pelatusta ottelusta Suomi - Kroatia.

Artikkeliin liittyviä aiheita: