PalloTV - HIFK:lle pääkäskijä Portugalista - Pelaajapako jatkuu yhä
TULEVAT PELIT:

Kansallinen Liiga

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
21.12.2021

HIFK:lle pääkäskijä Portugalista – Pelaajapako jatkuu yhä

HIFK on palkannut itselleen päävalmentajan viimeisenä Veikkausliigan seurana. Ensi kaudella seuraa luotsaa 41-vuotias portugalilainen Bernardo Tavares, jonka sopimus sisältää option kaudesta 2021.

Rekrytointi jatkaa sitä korkeasti espanjalais-portugalilaista aaltoa, joka Suomessa on ollut vallalla jonkin aikaa. Kansalaisuuden lisäksi tässä aallossa Suomeen rantautuneita valmentajia yhdistää akateeminen tausta. Tavares on suorittanut perinteisen UEFA:n lisenssin lisäksi portugalilaisen Rio Maiorin yliopiston High Performance Sports Training -tutkinnon. Hänellä on myös erikoiskoulutusta maalivahtivalmentamisen, pelaajakartoituksen ja ottelun analysoinnin saralla.

Tavares on kansainvälisesti meritoitunut valmentaja. Hänellä on kokemusta Portugalin lisäksi Omanista, Malediiveiltä, Kiinasta ja Intiasta. Tavares valmensi viimeksi intialaista Churchill Brothers FC:tä.

Tavaresin mukana HIFK:hon tulee kokonainen portugalilainen valmennustiimi. António Torres on hänen aisaparinsa ja vastaa myös fysiikkavalmennuksesta. Roberto Rivelino on uusi maalivahtivalmentaja. Pedro Henriques vastaa pelaajien kartoittamisesta ja otteluiden analysoinnista.

Tavares joutuu haastavaan paikkaan, sillä omistusjärjestelyiden ja valmentajan nimittämisen aiheuttama viivästys on merkinnyt pelaajaliikennettä lähinnä uloskäynnin luona.

– Seuraavat kuukaudet tulevat olemaan meille ratkaisevia, sillä rakennamme yhä joukkuetta Liiga Cupin otteluiden lähestyessä. Tämä tulee olemaan suuri haaste, mutta rakastan haasteita, Tavares kommentoi tilannetta HIFK:n kotisivuilla.

Tuorein lähtijä on kolumbialainen toppari Aldayr Hernández, joka pakkaa muuttolaukkunsa länsimetroon ja siirtyy FC Hongan vahvuuteen. Hernándezillä alkaa neljäs kausi Suomessa. Tätä ennen hän pelasi vuoden HIFK:ssa ja kaksi vuotta TPS:ssä.

Tätä ennen HIFK:n on jättänyt taakseen viisi runkopelaajaa. Calum Ward ja Mostagh Yaghoubi siirtyivät AC Ouluun. Jake Dunwoody, Matej Hradecky ja Markus Uusitalo siirtyivät valmentaja Joaquín Gómezin mukana Seinäjoelle.

Vajaan viikon vanhan tiedon mukaan HIFK:lla on neljä pelaajasopimusta. Uutta ja uudistuvaa joukkuetta lähdetään kasaamaan Jusif Alin, Macario Hing-Gloverin, Sakari Mattilan ja Felipe Sáezin ympärille.

Artikkeliin liittyviä aiheita: