PalloTV - Uusi päätös Kakkosen lohkojaosta - Tuloksena yllätyskompromissi
TULEVAT PELIT:

Ykkönen

Ykkönen

Kansallinen Liiga

Kansallinen Liiga

Kansallinen Liiga

Kansallinen Liiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
21.12.2021

Uusi päätös Kakkosen lohkojaosta – Tuloksena yllätyskompromissi

Polemiikkiä herättänyt Kakkosen täydennysmenettely ja sitä seurannut lohkojako on mennyt uusiksi. Suomen Palloliiton liittohallitus joutui pitämään ylimääräisen kokouksen lohkojaosta sen jälkeen, kun kilpailutyöryhmä oli pohtinut täydennysmenettelyssä tehtyä sääntöjen virheellistä tulkintaa viikonlopun yli. Asia meni käsittelyyn Espoon Palloseuran tekemän pyynnön vuoksi.

Uuden päätöksen myötä EPS nostetaan Kakkoseen. Aiemmalla päätöksellä täydennysjoukkueena Kakkoseen nostettu GBK ei silti menetä sarjapaikkaansa, vaikka seura ei ole siihen oikeutettu sääntöjä kirjaimellisesti tulkitsemalla. Tämä perustuu kilpailutyöryhmän esityksen mukaan ns. oikeutettuun olettamukseen, jonka perusteella GBK:lle kertaalleen myönnetyn sarjapaikan ottaminen pois olisi kohtuutonta, vaikka myöntäminen perustuikin virheelliseen sääntötulkintaan.

Lohkojako säilyy ennallaan eli virheellisen sääntötulkinnan alkuperäinen syy - KuPS Akatemian siirtäminen A-lohkoon Ykköseen täydennetyn PEPO:n tilalle ja C-lohkosta avautuneen paikan täyttäminen GBK:lla - säilyy ennallaan. EPS:stä tulee 13:s joukkue B-lohkoon, jonka putoajien määrä nousee väliaikaisesti kahdesta kolmeen.

Koko soppa alkoi kiehua, kun liiton kilpailutoimen henkilökunta oli tehnyt lohkojaon ja täydennysmenettelyn sääntöjen vastaisesti. RoPS pudottautui oman akatemian sarjapaikalle Kakkoseen, josta Ykköseen nousi A-lohkossa toiseksi sijoittunut PEPO. KuFu-98:n sarjapaikan saanut KuPS Akatemia siirrettiin jostain syystä A-lohkoon ja C-lohkosta auennut sarjapaikka täytettiin GBK:lla.

Liittohallitus ei ollut kuitenkaan vielä hyväksynyt lohkojakoa, minkä vuoksi täydennyssääntöjen mukaisesti lohkojen 11. sijoittuneista eniten pisteitä kerännyt eli EPS olisi pitänyt olla ensimmäisenä täydennysjonossa. Jos liittohallitus olisi ehtinyt hyväksyä lohkojaon, täydennys olisi tapahtunut kilpailutoimen henkilökunnan tekemällä tavalla alueellisesti mutta ensisijaisesti Kolmosesta, ei Kakkosesta.

Lohkojaon jälkeiset luopumiset paikataan siltä alueelta tai alueyhteisöstä, jossa luopuminen tapahtuu. Silloinkaan GBK ei olisi ollut ensimmäisenä jonossa, vaan täydennys olisi tapahtunut Kolmosen karsintalohkojen rannalle jääneistä. Sääntöjä tulkittiin siis yhdistelemällä kahta eri pykälää. Vaikka paikka olisi täytetty ja hyväksytty kahden sääntötulkinnan yhdistelmällä, ilman KuPS Akatemian lohkosiirtoa EPS tai nyt kärsimään joutunut MYPA olisivat olleet vuorossa ennen GBK:ta. Keskeisin kysymys lienee siis miksi KuPS Akatemian lohkoa vaihdettiin, vaikka sille ei ollut ilmeistä tarvetta?

Seuraava kysymys on, sulkeutuuko kirjan kansi nyt vai jatkuuko tarina edelleen? GBK on hyötynyt perusteettomasti tässä sadussa kaikista näkökulmista katsoen. MYPA on isoin kärsijä eikä olisi ihme, jos Myllykosken suunnalta tulisi vielä jonkinlainen virallinen protesti. Koska ovi on avattu 13. joukkueelle, saattaisi olla tasapuolista selvittää solmu nostamalla MYPA A-lohkon ylimääräiseksi joukkueeksi. Ratkotaanko asiaa vielä urheilun oikeusturvalautakunnassa?

Lohko A
Atlantis FC
FC Futura
FC Kiffen
FC LaPa
JIPPO
KuPS Akatemia
KäPa
NJS
PeKa
PKKU
PPJ
Reipas

Lohko B
EPS
FC Honka/Akatemia
FC Jazz
GrIFK
HJS
Ilves/2
Ilves-Kissat
KaaPo
Klubi 04
MuSa
SalPa
Tampere United
VJS

Lohko C
FC Vaajakoski
GBK
JBK
JJK Jyväskylä
JS Hercules
KajHa
Komeetat
Närpes Kraft
OLS
OTP
RoPS
VIFK

Muita uutisia