PalloTV - HIFK kävi ryöstöretkellä Turussa

Ruutu on kotimaisen jalkapallon koti

Katso kaikki matsit! Ruutu+ alk. 6,95€/kk - kokeile maksutta!

Se suomalainen jalkapallosivusto

Otteluraportti
|
28.01.2022

HIFK kävi ryöstöretkellä Turussa

FC Inter - HIFK 0-1 (0-0)

Turussa pelattu Liigacupin ottelu FC Inter - HIFK avasi miesten kilpailukauden. Omistus- ja rahoitusjärjestelyiden vuoksi takamatkalta pelaajamarkkinoille lähtenyt HIFK näytti olevansa yhä kova luu. Se haki hyökkäyspelissään hampaattomalta FC Interiltä täyden pistepotin maalein 1-0 (0-0).

Ottelu pelattiin vajaa vuosi sitten Kupittaan jalkapallostadionin kylkeen valmistuneella harjoitustekonurmella. Olosuhteet olivat talvisen tyydyttävät - taivas oli puolipilvinen, tuuli kohtalainen ja lämpötila pyöri nollan tuntumassa. Katsojia paikallisen AVI:n tahdosta ei ollut.

FC Interin ja HIFK:n väliseen taistoon kohdistui ylimääräistä mielenkiintoa. Se ei ollut pelkästään kauden avausottelu, vaan kahden nahkaansa uudelleen luovan joukkueen kohtaaminen. FC Interin joukkue on uusiutunut omasta tahdosta ja enemmän hallitusti. HIFK menetti osan pelaajistaan jouduttuaan keskittymään tausta-asioidensa rakentamiseen juuri silloin, kun parhaimmat vonkaleet pelaajamarkkinoilla kalastettiin muihin seuroihin.

Iltapäivän ottelu oli kummallekin myös ensimmäinen koko kaudelle. Se jos mikä erottui kentältä selvästi. Pelin ei voi olettaakaan olevan vielä valmista, mutta tuntuman puutteista johtuen otteiden sekavuutta, harhasyöttöjen määrää sekä yhteistyön ja idean puuttumista oli tavallista enemmän. Kokeiluluontoiset kokoonpanot eivätkä runsaat vaihdot parantaneet parantaneet tilannetta.

Tappiosta huolimatta kaikkein valmiimmalta näytti FC Interin puolustuspeli. Se nollasi HIFK:n hyökkäykset miltei kokonaan. Ainoa maali syntyi, kun HIFK:n hollantilaistoppari Daan Klinkenberg puski Felipe Saez Carrillon eli Pipen lähettämän sivuvaparin Interin verkkoon. Maaliltaan välillä hanakasti irronnut Matias Riikonen tuli nytkin nyrkit ojossa vastaan, mutta oli puoli sekuntia myöhässä ja osui ainoastaan Klinkenbergiä takaraivoon.

FC Interillä oli omat tilaisuutensa maalintekoon, mutta kuten sanottua sen hyökkäyspeli oli jokseenkin hampaatonta ja tehotonta. Turkulaisilla oli 11 kulmapotkua ottelun aikana. Sen sijaan pelaamalla tehdyille maalipaikoille se pääsi aniharvoin. Otto Lehtisalo kävi lähimpänä, kun hänen laukauksensa osui ylähirteen ensimmäisen puoliajan loppuminuuteilla. HIFK oli tavoilleen uskollinen prässäten välillä kovaa ja korkealta, mikä hankaloitti FC Interin uomiaan etsinyttä hyökkäämistä.

Klinkenberg osoitti olevansa oiva vahvistus HIFK:lle. Vanhoista pelaajista Macario Hing-Glover oli mainiolla pelipäällä, mutta HIFK:n testissä ollut nuori suomalais-saksalainen maalivahti Felix Ferahyan oli ehdottomasti koko ottelun paras pelaaja. FC Inter oli tasapaksu. Matias Tamminen oli yritteliäs päästen muutaman kerran kokeilemaan maalintekoa, mutta tulosta ei syntynyt.

FC Interin osalta Liigacup jatkuu pe 11. helmikuuta, jolloin IFK Mariehamn saapuu sen vieraaksi. HIFK isännöi Stadin derbyä seuraavan viikon keskiviikkona. Muissa lohkoissa pelataan vain kaksi ottelua viikonvaihteen aikana. SJK - AC Oulu ja KuPS - VPS kuuluvat lauantain ohjelmaan. Molemmat alkavat klo 14:45.

FC Inter - HIFK 0-1 (0-0)
69. 0-1 Daan Klinkenberg
yleisöä: 0 (pelattiin tyhjille katsomoille rajoitusten vuoksi)

-Raine Pernu

Artikkeliin liittyviä aiheita: