PalloTV - HIFK:lle neljä uutta pelaajaa
TULEVAT PELIT:

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Liigacup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
28.01.2022

HIFK:lle neljä uutta pelaajaa

HIFK on julkaissut kerralla neljän uuden pelaajan sopimukset. Seura saa riveihinsä kolme nigerialaista akatemiapelaajaa - Michael Johnin, Ifeanyi Anin ja Sunday Dansun. Neljäs pelaaja on Suomen kentiltä tuttu, nigerialaistaustat omaava Nnaemeka Anyamele, joka siirtyy Ykkösessä pelaavasta Gnistanista takaisin tähtirintoihin.

Ensin mainittu kolmikko tulee Nigeriassa toimintaansa pyörittävästä jalkapalloakatemiasta TikiTaka FC Internationalista. Akatemialla on ruotsalaisomistus ja se on toiminut Nigeriassa vuodesta 2015 lähtien.

Akatemiapelaajat täydentävät HIFK:n kokoonpanoa kentän jokaisella osa-alueella. John on toppari, jonka varren pituus pitäisi olla tietojen mukaan yli 190 senttiä. Pituutensa myötä pääpeli mainitaan yhdeksi Johnin vahvuuksista, mutta hänen kerrotaan olevan isokokoisuudestaan huolimatta myös taitava, liikkuva ja hyviä syöttöjä jakeleva.

Ani on keskikenttäpelaaja. HIFK kuvaa häntä monipuoliseksi, kontrolloivaksi, hyvin liikkuvaksi ja aggressiiviseksi pelaajaksi.

Dansu on keskushyökkääjä. Siinä, missä John ja Ani ovat 19-vuotiaita, Dansulla ikää on vasta 18 vuotta. Häntä puolestaan kuvataan vahvaksi ja nopeaksi. Hän pystyy pitämään ja suojaamaan palloa hyvin sekä tekemään rytminvaihdoksia. Dansua kehutaan myös hyvästä laukauksesta.

HIFK:n tiedotteen mukaan Dansu on ollut viimeksi Nigerian pääsarjassa pelaavan Kwara United FC:n kokoonpanossa. Pelaajien taustaa on kuitenkin hyvin vaikea vahvistaa, sillä esimerkiksi asioista yleensä hyvin perillä oleva Transfermarkt ei tunne kolmikkoa ollenkaan. Liigacupin avauksessa heitä ei nähdä, sillä trio on vasta hakemassa oleskelu- ja työlupia Nigerian päässä.

Paluu tuttuun seuraan

Gnistanista siirtyvä Anyamele palaa Veikkausliigan parrasvaloihin neljän vuoden poissaolon jälkeen. Anyamele pelasi liigassa viimeksi kaudella 2017. Silloinkin hän edusti Helsingin IFK:ta. Sen jälkeen Anyamele siirtyi Saksaan, josta hän palasi pääkaupunkiseudulle ja Gnistaniin.

Anyamele pelasi Veikkausliigassa myös FC Hongan paidassa. Otteluita hänellä on yhteensä 114, joissa Anyamele on tehnyt kuusi maalia.

Anyamelen pelipaikka on vasemmalla laidalla.

Artikkeliin liittyviä aiheita: