PalloTV - HJK voittoon FC Interistä – Klubi Liigacupin puolivälieriin

Ruutu on kotimaisen jalkapallon koti

Katso kaikki matsit! Ruutu+ alk. 6,95€/kk - kokeile maksutta!

Se suomalainen jalkapallosivusto

Otteluraportti
|
19.02.2022

HJK voittoon FC Interistä – Klubi Liigacupin puolivälieriin

HJK-FC Inter 2-1 (1-0)

HJK selvitti tiensä Liigacupin puolivälieriin voittamalla A-lohkon viimeisen kierroksen ottelussa FC Interin Talin hallissa 2-1. Lohkon toinen suora jatkoon menijä saadaan selville sunnuntaina, kun Maarianhaminan IFK ottaa yhteen Helsingin IFK:n kanssa saarella.

FC Inter aloitti Liigacupin häviämällä HIFK:lle kotona 1-0. Lohkon toisen kierroksen ottelussa turkulaiset kaatoivat IFK Mariehamnin kotona 2-1. HJK aloitti lohkovaiheen haparoivasti häviämällä MIFK:lle kotona 3-2. Viime viikolla palattiin jälleen normaaliin, kun Klubi koulutti HIFK:ta Jätkäsaaressa numeroin 3-1.

Kuten tuloksista huomaa Liigacup tarjoaa yllätyksiä, kun tuloksilla ei ole niin suurta väliä. Sitä tuskin kukaan sanoo ääneen, mutta ei Liigacupin otteluista voi oikein muutakaan ajatella, kun miltei joka matsissa tehdään kymmenkunta vaihtoa.

Se on ymmärrettävää, kun katsoo kalenteriin. Klubin ja Interinkin rosterit ovat eläneet aika tavalla sitten veikkausliigakauden päätöksen, Molempien riveihin on ilmestynyt toistakymmentä uutta naamaa, joten yhteisiä kokemuksia tarvitaan. Liigacup-ottelut tarjoavat tilaisuuden hioa omaa peliä, kokeilla ja jakaa peliminuutteja ilman seurauksia. Kunnia saattaa saada kolauksen, mutta kuka sitä kesällä muistelee.

Lauantain ottelu alkoi vauhdikkaasti. Molemmat joukkueet lähtivät otteluun toisiaan muistuttavilla 3-4-3-pelimuodoilla, joten keskialueella oli tungosta. Aika ja tila oli vähissä. Molemmat joukkueet pitivät puolustusmuotonsa nipussa ja laittoivat painetta vastustajan pallolliseen pelaajaan. Molemmat halusivat saada aikaan pallonriistoja mahdollisimman korkealla naapurin kenttäpuoliskolla.

Puoliajan edetessä pahin ryntäily rauhoittui, ottelukuva tasaantui ja Klubi pääsi pallon päälle. Interin nippu pysyi kuitenkin hyvin kasassa, eikä tarjonnut mitään ilmaiseksi. Turkulaiset liikuttivat pakkaansa sivusuunnassa ja odottivat tilaisuutta kääntää peli nopeasti. Klubin saatua pallon kontrolliinsa pallotempo laski perin verkkaiseksi ja ottelusta tuli puoliajan alkuun verrattuna hivenen seisova. Pelitilanteista syntyneet maalipaikat olivat vähissä.

Pallokontrollista huolimatta HJK:lla oli vaikeuksia luoda vaaraa pelaamalla. Se ei ole helppoa, kun vastustaja ehtii ryhmittämään koko joukkueensa pallon alle. Uhka syntyi pääosin Klubin isoista palloista suoraan viimeiseen linjaan tai Interin linjan taakse, joita joukkue viljeli, kun keskialue oli tukossa.

Yksi maali kuitenkin nähtiin. Ottelua oli pelattu 33 minuuttia, kun HJK-toppari Joona Toivio roiskaisi pitkän hätäpallon Interin linjan taakse, vasta 16-vuotias Inter-vahti Tino Kangasaho tuli hyvin vastaan ja pääsi palloon päällään, mutta hänen puskunsa päätyi epäonnekkaasti Klubin Fabian Serrarensille, joka roikutti pallon maaliin yli Kangasahon. Puoliajalle mentiin Klubin johdossa.

Inter tuli toiselle puolikkaalle vahvasti. Päävalmentaja Miguel Grau oli löysännyt käsijarrua ja lähtenyt voittamaan ottelua. Interin aktivoiduttua peli aukesi ja aaltoili päästä päähän. Sen myötä riistot ja nopeat suunnanmuutokset pääsivät jälleen arvoonsa. Toisen puoliajan vaarallisimmat pelitilanteet syntyivät siitä, kun Inter haparoi pallon kanssa rakennusvaiheessa Klubin prässin alla, ja stadilaiset pääsivät kääntämään peliä korkealla Interin kenttäpuoliskolla.

Puoliajan edetessä myös Inter sai aikaan pitempiä pallollisia vaiheita, mutta mitään kovin suunnitelmallista niistä oli vaikea tunnistaa. Osasyy siihen löytyy HJK:n aktiivisesta ja aggressiivisestä puolustuspelistä. Klubi oli päättänyt pelata pre-seasonin ensimmäisen nollapelinsä, mutta se jäi tälläkin kertaa haaveksi.

Ottelun 62. minuutilla Inter pelasi puolinopeata hyökkäystä, pallo pelattiin rangaistualueelle, jossa Klubi-puolustus kaatoi Inter-hyökkääjän ja pallo vietiin pilkulle. Pallon taakse asettui hyökkääjä Benjamin Källman, joka pisti pelivälineen varmasti maaliin.

70 minuutin paikkeilla alkoi jälleen Liigacup-otteluille tyypillinen vaihtorumba. Klubi teki seitsemän vaihtoa lyhyen ajan sisällä. Inter oli maltillisempi tyytyen pariin vaihtoon. Lukuisista vaihdoista huolimatta HJK:n onnistui pitää ote pallosta ja painaa peliä Inter-päätyyn. Todellinen uhka jäi vielä puuttumaan paria mitä-jos-tilannetta lukuun ottamatta. Interillä ei ollut lopulta kovinkaan suuria vaikeuksia kontrolloida tapahtumaa pallottomana.

Interin harvat vaaratilanteet syntyivät nopeiden suunnanmuutosten jälkeen viljellyistä isoista palloista suoraan viimeiseen linjaan, jossa viime kauden maalitykki Källman hääräsi Klubi-toppareiden riesana. Ihmeisiin hänkään ei silti pystynyt yksin kolmea HJK-topparia vastaan.

Ottelun 87. minuutilla HJK pelasi pitkää hyökkäystä, josta itävaltalainen kk-pelaaja Manuel Martic pääsi syöttämään rangaistusalueen rajalta hienon murtavan syötön toiselle puoliajalle kentälle vaihdetulle Johannes Yli-Kokolle. Hän kiitti ja tempaisi pallon Interin maalin kattoon maalivahtialueen kulmalta. Komea laukaus ja hieno pelitilannemaali.

HJK:n voittomaalia voi pitää ottelutapahtumiin nähden oikeutettuna. Klubi oli lauantaina vähintään yhden maalin verran parempi Interiä. Stadilaisten peli oli selvästi turkulaisten peliä valmiimpaa, molempiin suuntiin. Hyökkäyspelaamisessa on toki vielä tekemistä ja omiin meni jälleen yksi, mutta joukkueen yleisilme oli pirteä ja aggressiivinen.

Inter ei tänään ansainnut tuon enempää. Joukkueen puolustuspelaaminen oli jotakuinkin jengoillaan, vaikka omiin lipsahtikin pari maalia, mutta joukkueen pallollinen tekeminen on vielä pahasti vaiheessa, mikä on ymmärrettävää. Turkulaisten pallollisista pyrkimyksistä oli lauantain perusteella vaikeata ottaa selkoa. HJK:ta vastaan pelitilanteista luodut maalipaikat jäivät todella vähiin. Interillä on kuitenkin kasassa mielenkiintoinen ryhmä, jonka edesottamuksia tulee olemaan mielenkiintoista seurata kesällä.

HJK-FC Inter 2-1 (1-0)

33ʹ 1-0 Fabian Serrarens
63ʹ 1-1 Benjamin Källman
87ʹ 2-1 Johannes Yli-Kokko

Toimittaja: Junnu Leskelä

Artikkeliin liittyviä aiheita: