PalloTV - Veikkausliigan persoona numero 1 jatkaa Turussa

Ruutu on kotimaisen jalkapallon koti

Katso kaikki matsit! Ruutu+ alk. 6,95€/kk - kokeile maksutta!

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
21.02.2022

Veikkausliigan persoona numero 1 jatkaa Turussa

"Vastustajat pelkäävät minua, mutta minä en heitä"

Veikkausliigan yksi valovoimaisimmista tähdistä ja suurista persoonista Petteri Forsell jatkaa kotimaan kentillä. Forsell solmi FC Interin kanssa yksivuotisen pelaajasopimuksen.

Forsell palasi Suomeen viime kesänä Puolasta. Hän pelasi FC Interissä 11 liigaottelua, joissa Forsell teki kolme maalia. Puolassa hän pelasi talvesta 2016 lähtien lukuun ottamatta lainavisiittejä Örebrohon ja HJK:hon. Forsell edusti Puolassa kolmea seuraa - Miedz Legnicaa, Korona Kielceä ja FKS Stal Mieleciä. Hän pelasi eurourallaan myös Turkissa.

FC Interin ja HJK:n lisäksi Forsell on pelannut Suomessa mm. IFK Mariehamnissa ja VPS:ssä. Forsell on syntynyt Kokkolassa ja hänen kasvattajaseuransa on KPV.

FC Interin päävalmentaja Miguel Grau on tyytyväinen syntyneeseen jatkosopimukseen.

– Olen nähnyt hänen peleistään paljon videoita, mutta livenä hänen pelaamisestaan sai nauttia paljon enemmän. Hän on pelaaja, joka on isossa roolissa siinä, kun joukkue haluaa murtautua vastustajan rangaistusalueelle, Grau kommentoi FC Interin verkkosivuilla.

– Hänellä on erikoitilanteissa meille iso arvo. Hän antaa meille enemmän vaihtoehtoja, ja jopa valmentajat pääsevät käyttämään enemmän luovuutta näiden tilanteiden suunnittelussa, Grau jatkaa.

Forsellilla oli vielä viritelmiä ulkomaille, minkä vuoksi päätös jatkosta venyi näin pitkälle. Seuran ja pelaajan asettama takaraja umpeutui. Tarjouksia tuli, mutta Forsellilla ei omien sanojensa mukaan ollut pakottavaa tarvetta lähteä maailmalle.

– Muutamalle pistin liian kovan hinnan. Minulla ei ole enää sellaista pakottavaa tarvetta mennä ulkomaille, siellä on oltu jo monta vuotta. Ulkomailla pelaamisessa on ne omat huonot ja hyvät puolensa, Forsell kommentoi FC Interin verkkosivuilla.

Perhesyyt painoivat vahvasti vaa'assa, miksi Forsell päätti jäädä Turkuun.

– Vauva syntyy parin viikon päästä. Tämä oli se syy, miksi en tiputtanut hintaani ulkomailla. Olisin jo Puolassa, jos ei olisi näin.

Forsell on jo 31-vuotias, mutta hän vakuuttaa - tavoilleen uskollisena värikkäin sanankääntein - olevansa elämänsä kunnossa. Se on asia, jonka myös vastustajat tietävät.

– Jotenkin sellainen tunne, että seuraavat 3-5 vuotta tulen olemaan halvatun hyvä pelaaja, verrattuna aikaisempaan. Se on vain sellainen tunne. Olen tehnyt ja opetellut asioita paremmin kuin nuorena, jolloin jo pelasin hyvää jalkapalloa.

– Minua ei pelota kukaan. Se on iso asia, kun menee kentälle ja tiedän, että vastustajat pelkäävät minua, mutta minä en heitä. Tiedän, että he käyvät videopalavereissa läpi, miten he voisivat pelata minua ulos, Forsell paukauttaa FC Interin kotisivuilla.

Forsell uskoo, että pallotuntuma ja pallonkäsittelytaito ei enää tällä iällä parane. Sen sijaan sijoittumisessa hän lupaa löytyvän vielä hiomatonta potentiaalia. Sen löytämisessä on auttanut videovalmennus.

– Siitä on paljon hyötyä. Uskon, että tulee hyvä kausi, kun meillä on hyvä hyökkäys kasassa. Rupean varmasti kolkuttelemaan maajoukkueeseen takaisin.

Koska itseluottamus on korkealla, Forsell nappasi myös haluamansa kymppipaidan Benjamin Källmanilta.

– Sanoin, että ysi on maalintekijän numero. Kyllä hän tietää sen itsekin, mutta epäröi hetken, koska viime kausi oli kuulemma niin hyvä häneltä kymppipaidalla. Sanoin hänelle, että ”Mikä hyvä se oli? Sinun pitäisi tehdä 30 maalia.”

Artikkeliin liittyviä aiheita:

Muita uutisia