PalloTV - HJK matkaa taas lohkovaiheeseen - Maribor nurin yhteismaalein 3-0
TULEVAT PELIT:

Kansallinen Liiga

Ykkönen

Kansallinen Liiga

Kansallinen Liiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Kansallinen Liiga

Se suomalainen jalkapallosivusto

Otteluraportti
|
11.08.2022

HJK matkaa taas lohkovaiheeseen – Maribor nurin yhteismaalein 3-0

RAPORTTI: HJK - NK Maribor 1-0 (0-0), yhteismaalit 3-0

HJK raivasi tiensä Eurooppaliigan play-off -kierrokselle. Klubi voitti NK Mariborin 1-0 (0-0) kolmannen karsintakierroksen toisessa osaottelussa Helsingissä. Yhteismaalit olivat 3-0. Jatkopaikka tietää kahta asiaa: Kävi seuraavassa ottelussa tanskalaista Silkeborgia vastaan miten tahansa, lohkopaikka Konferenssiliigassa on varma. Lohkopelien myötä kassakone tulee kilisemään seitsemännumeroisia lukuja.

HJK lähti turvallisesta tilanteesta toiseen osaotteluun kotiyleisönsä eteen. Se oli voittanut ensimmäisen osan David Brownen ja Bojan Radulovicin maaleilla 2-0. Mariborin esitys kotikentällään ei ollut kovin kummoinen, mikä sekin osaltaan lisäsi toiveita jatkopaikasta Klubi-leirissä.

Lähtökohdat näkyivät ottelun alussa, johon Maribor oli satsannut kaikkensa. Ensimmäisen vartin ajan peli pyöri käytännössä kokonaan HJK:n päädyssä. Vain yksi brassilaituri Murilon blokattuun vetoyritykseen päättynyt nousu rikkoi vieraiden yksipuolisen näytöksen. Vaan kovin kummoinen se näytös ei ollut. Mariborin keskikentän pohjapelaajat Vladan Vidaković ja Jan Repas ampuivat vuorollaan ohilaukaukset. Repasin vedossa oli aineksia ottelun avausmaaliin, mutta HJK:n onneksi ampujan sihti oli pielessä.

Ensimmäisen vartin jälkeen puntit alkoivat tasoittua. Klubi pääsi juonesta kiinni ja sen syötötkin alkoivat löytää paremmin osoitteisiinsa. Kovin vaarallisesti ei HJK:kaan vastustajan maalilla esiintynyt. Reilun puolen tunnin jälkeen pallo kävi maalissa, mutta vaisusti pelannut ja Mariborin pelaajien alinomaisten taklausten kohteena ollut Malik Abubakari teki itselleen puskutilaa työntämällä vieraiden puolustajan nurin kaksin käsin. Hetkeä aikaisemmin Santeri Hostikka oli kokeillut vapaapotkusta onneaan.

Ottelun ainokainen näki päivänvalon toisen puoliajan alussa. Lucas Lingman ja Hostikka rakensivat maalin rajaheiton päätteeksi. Lingmanin mainio liike keskikentällä rikkoi Mariborin puolustuksen palasiksi. Tarkka syöttö löysi vapaana olleen Hostikan, jolla oli helppo työ laukoa HJK johtoon.

Maali rikkoi Mariborin ohuen oljenkorren eikä se saanut kunnon kiriä luotua. Pelaajat näyttivät alistuneen kohtaloonsa ja tuntuivat pelaavan vain minuutit pois kellosta. Oma osansa oli HJK:n onnistuneella puolustamisella. Arttu Hoskosen, Miro Tenhon ja Jukka Raitalan muodostama trio piti slovenialaiset nuhteessa pakottaen heidät yrittämään maalin tekoa liian kaukaa. Hoskonen ja Tenho olivat erityisen hyvällä pelipäällä.

Mariborin ensimmäinen todellinen maalipaikka tulikin vasta 58. minuutilla, jolloin Conor Hazard joutui venymään toden teolla. Hazard sai estettyä Roko Baturinan laukauksen menemisen maaliin. Pallo jäi vielä elämään, mutta yhtään keltapaitaista ei ollut lähettyvillä ja Hazard sai sen liimattua sylinsä hellään huomaan.

Enempää osumia ei nähty. Vaihdosta kentälle päässyt Pyry Soiri oli - vahingossa - lähellä, mutta hänen syöttöyrityksensä pomppasi ylärimaan. Laukaus se tuskin oli, sillä kulma oli lähes nollassa. Satumaisella onnella siitä olisi ehkä saanut maalin leivottua.

Ottelu ratkesi HJK:n hyvään puolustamiseen. Hoskonen ja Tenho olivat joukkueensa parhaita pelaajia. Hostikka teki maalin ja oli erikoistilanteissa vaarallinen. Murilo ja Browne olivat myös hyökkäyssuuntaan onnistuneita pelaajia.

HJK kohtaa seuraavaksi tanskalaisen Silkeborg IF:n, joka on Eurooppaliigan play-off -kierroksen sijoitettuja joukkueita. Klubin tanskalaisvastus ei ole siis pelannut vielä peliäkään.

Automaattinen paikka play-off -kierroksella tarkoittaa sitä, että Klubin vastuksen taso kasvaa monta pykälää kovemmaksi kuin tänään. SIF on kova, mutta minään ylikylän joukkueena sitä ei siltikään tarvitse pitää. HJK:n puolustuksen pitää pysyä hyvällä tasolla ja maalipaikat tulee pystyä käyttämään hyödyksi. Ennen kaikkea Klubin on nostettava pelaamisen tempoa, joka euro-otteluksi oli kohtuullisen matala tänään.

Ottelusarja alkaa HJK:n kotikentällä ensi viikon torstaina. JYSK Parkilla pelataan viikkoa myöhemmin.

HJK - NK Maribor 1-0 (0-0)
54. 1-0 Santeri Hostikka

-Raine Pernu

Artikkeliin liittyviä aiheita: