PalloTV - Yhden hyvän suorituksen voitto
TULEVAT PELIT:

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Kansallinen Liiga

Ykkönen

Ykkösliiga

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Veikkausliiga

Kansallinen Liiga

Kansallinen Liiga

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Se suomalainen jalkapallosivusto

Otteluraportti
|
26.03.2023

Yhden hyvän suorituksen voitto

RAPORTTI: Pohjois-Irlanti - Suomi 0-1 (0-1)

Suomi väänsi EM-karsintojen avausvoiton Pohjois-Irlantia vastaan. Lopputulos kirjattiin Huuhkajien hyväksi Benjamin Källmanin maalilla 1-0 (1-0). Voiton ja Tanskan kärsimän yllätystappion myötä karsintalohkossa on neljä maata, joilla on kolme pistettä. Slovenia johtaa kuudella pisteellään ja San Marino on ainoana nollakerhossa.

Voitto helpottaa suuresti Suomen voittopaineita tulevaisuudessa. Helpotus ei koske vielä ensi kesäkuuta, jolloin Huuhkajat kohtaa kotikentällä Slovenian ja San Marinon. Vaikka valmennusjohdolla ei olisi budjettia laskettuna tai tiekarttaa laadittuna, molemmat vastustajat kuuluvat kategoriaan maista, jotka on voitettava - erityisesti kotikentällä.

Tämän päivän kolmen pisteen saalis tarkoittaa kuitenkin sitä, että paineet esimerkiksi lohkon suursuosikin Tanskan lyömiseksi kotiottelussa helpottavat. Mutkia voi silti tulla matkaan. Samassa syyskuun maaotteluikkunassa kohdataan vieraissa Kazakstan, joka osoitti tänään olevansa inhottava vastustaja varsinkin kotikentällään.

Lähes täpötäydellä Windsor Parkilla nähtiin heikkotasoinen ja Huuhkajien värittämien lasien läpi katsottuna ajoittain jopa karmivan huono ottelu. Suomen onneksi se ratkesi yhteen hyvään suoritukseen, josta ottelun ainoa täysosuma syntyi. Robin Lod väänsi pallon onnistuneesti kahden prässäävän vastustajan keskeltä ja sai syötettyä sen keskellä odottaneelle Teemu Pukille. Tämä jatkoi pallon Benjamin Källmanille, joka luutusi sen verkon perukoille.

Ainoan maalin lisäksi Suomi ei saanut pelaamalla luotua muita maalipaikkoja. Ratkaisevat siirrot olivat torstain Tanska-ottelun tapaan huonoja ja Huuhkajilta nähtiin muutenkin paljon osoitteettomia syöttöjä. Suomi sortui myös turhiin ja väärin ajoitettuihin keskityksiin, kun vastassa oli isokokoinen puolustus. Ottelun ainoa maali ja yksi Källmanin laitanousu osoittivat, että pelaamalla Pohjois-Irlannin alakerta oli huomattavasti haavoittuvaisempi.

Yleiskuvaltaan ottelu oli vanha kunnon painimatsi, jossa suomalaiset hävisivät kaksinkamppailuja turhan usein. Pienempiin palasiin purettuna ottelu oli kohtuullisen hyvin Huuhkajien hanskassa ensimmäisen puoliajan. Ongelmia oli ja ne tunnustettiin, mutta suurta hätäpäivää ei ollut. Toiselle puoliajalle Pohjois-Irlanti iski suoraviivaisemmin ja Huuhkajat oli suuressa lirissä vastustajan kanssa. Ongelmat moninkertaistuivat ja niistä tuli entistä näkyvämpiä.

Pohjois-Irlanti sai tasoituksenkin tehtyä, mutta se hylättiin käsivirheenä. Koska pallo meni maaliin, virhe vihellettiin ja osuma hylättiin. Muussa tilanteessa kyseinen rike oli sellainen, jonka osa tuomareista olisi jättänyt viheltämättä. Puolustuspään virheet olivat kostautua jo hiukan ennen taukovihellystä, kun Suomen alakerta sekoili oikein urakalla. Lukas Hradecky pelasti Huuhkajat takaiskulta ja torjui Dion Charlesin yrityksen.

Viimeisen vartin ja lisäajan aikana Huuhkajat sai jälleen otetta. Kunnon kontrollia ei silti tullut eikä Suomi päässyt rauhoittamaan peliä. Pallonhallintajaksot olivat lyhyitä ja ne päättyivät joko kaksinkamppailuhäviöön tai huonoon syöttöön. Sen verran Huuhkajat pääsi peliä tappamaan, ettei Pohjois-Irlannille syntynyt enää kunnollista loppukiriä.

Suomen paras pelaaja oli Rasmus Schüller. Robin Lod ja Nikolai Alho tulevat hyvinä kakkosina.

Kolme pistettä ovat tämän ottelun paras ja tärkein anti. Saksan EM-viheriöllä kukaan ei muista, millaisella esityksellä ne tulivat. Tarkan analyysin paikka on silti. Tällä esityksellä ei kovin moni vastustaja kaadu.

Su 26.3.2023, Belfast, Windsor Park
Pohjois-Irlanti - Suomi 0-1 (0-1)
28. 0-1 Benjamin Källman
yleisöä: 17 936

-Raine Pernu

Artikkeliin liittyviä aiheita: