PalloTV - Kovat piipussa kurssin kääntämiseksi - HJK maksoi uuden kakkosvalmentajan sopimuksen irti entisestä seurasta

Ruutu on kotimaisen jalkapallon koti

Katso kaikki matsit! Ruutu+ alk. 6,95€/kk - kokeile maksutta!

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
15.07.2023

Kovat piipussa kurssin kääntämiseksi – HJK maksoi uuden kakkosvalmentajan sopimuksen irti entisestä seurasta

Ossi Virta siirtyy FC Hakasta pääkaupunkiin HJK:n tuoreen päävalmentajan Toni Korkeakunnaksen esikuntaan.

FC Haka ja Ossi Virta ovat purkaneet keskinäisen sopimuksen kakkosvalmentajan tehtävistä. Virta siirtyy HJK:n palvelukseen helsinkiläisten uuden päävalmentajan Toni Korkeakunnaksen alaisuuteen. Virran sopimus HJK:n kanssa on puolitoistavuotinen ja sisältää yhden vuoden option. HJK maksaa sopimuksen purusta korvauksen FC Hakalle.

HJK:n kotisivujen uutisessa kerrotaan, että Korkeakunnas tutustui Virtaan UEFA Pro -valmentajakurssilla ja kaksikolla on alusta alkaen synkannyt hyvin. Helsinkiläisten ilmaistua kiinnostuksena Virtaan, tilanne nähtiin Hakassa myös uutena mahdollisuutena kehittää seuraa.

- Seuran kehittäminen on pitkäjänteistä työtä. Joskus löytyy tällaisia win-win-hetkiä, jossa kaikki osapuolet saavat uusia mahdollisuuksia. Tulemme panostamaan joukkueeseen ja vahvistumaan 100-prosenttisella varmuudella, FC Hakan toimitusjohtaja Olli Huttunen kertoo seuran lehdistötiedotteessa.

- Valmennustiimin tiivistäminen tulee muun muassa lyhentämään uusien pelaajien sisäänajovaihetta ja entisestään koventamaan tahtia.

FC Hakan päävalmentaja Teemu Tainio on samoilla linjoilla seuran toimitusjohtajan kanssa.

- Haluamme tehdä ison rytminvaihdoksen. Valmennusryhmän merkittävä muuttuminen ja tiivistyminen antavat tähän nyt erinomaisen mahdollisuuden. Pelaajapuolella muutokset tähtäävät myös siihen, että tekeminen tiivistyy ja tulokset alkavat kääntyä oikeansuuntaisiksi, Tainio lausuu FC Hakan lehdistötiedotteessa.

Korkeakunnaksen toiseksi apulaiseksi tulee Aleksi Lalli seuran omasta organisaatiosta. Tähän asti Lalli on toiminut HJK:n reservijoukkueen Klubi 04:n valmennusryhmässä ja on vastannut liigajoukkueen nuorten talenttivalmennuksesta. Korkeakunnas aikoo hyödyntää Virran osaamista hyökkäyspelin organisoinnissa. Lallin päävastuualueena tulee olemaan analytiikka.

HJK antoi viikolla potkut päävalmentajalleen Toni Koskelalle. Samalla näytettiin ovea myös kahdelle apuvalmentajalle Mikko Lignellille ja Tuomas Silvennoiselle. Muu valmennus- ja taustaryhmä säilyy entisellään - heidän joukossaan mm. maalivahtivalmentaja Ville Wallén ja fysiikkavalmentaja Luis Anula.

Lähde: FC Haka / hjk.fi / PalloTV

Artikkeliin liittyviä aiheita:

Muita uutisia