PalloTV - Pikkuhuuhkajat pyyhki Albanialla kentän pintaa

Ruutu on kotimaisen jalkapallon koti

Katso kaikki matsit! Ruutu+ alk. 6,95€/kk - kokeile maksutta!

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
13.10.2023

Pikkuhuuhkajat pyyhki Albanialla kentän pintaa

Otso Liimatta iski hattutempun.

Suomen U21-miesten maajoukkue otti ensimmäisen voittonsa EM-karsinnassa. Albania kaatui murskalukemin 4-1 (2-0) Turun Kupittaalla pelatussa ottelussa. Pikkuhuuhkajien primus motor oli Otso Liimatta, joka heilutti Albanian verkkoa kolme kertaa. EM-karsinta jatkuu tiistaina vierasottelulla Romaniaa vastaan.

Liimatta päätti ratkaista ottelun jo ensimmäisellä kympillä. Pelikello näytti neljättä minuuttia, kun Liimatta iski upealla laukauksella Pikkuhuuhkajat 1-0 johtoon. Hän ampui Kalle Walliuksen keskityksen suoraan volleystä verkon perille. Hetkeä myöhemmin Liimatta pääsi tuikkaamaan Topi Keskisen päätyrajapudotuksen maaliin.

Liimatan hattutemppu sinetöityi toisen puoliajan alussa. Liimatta pääsi katkomaan Albanian topparin Ajdi Dajkon syötön ja purjehti yksin viimeistelemään kolmannen maalinsa. Miska Ylitolva viimeisteli loppunumerot ottelun lisäajalla. Syötön antoi Eetu Mömmö.

Pikkuhuuhkajien päävalmentaja Mika Lehkosuo oli tyytyväinen lopputulokseen.

- Oli selvää, että tästä Albania-pelistä piti ottaa kolme pistettä. Pelaajamme olivatkin todella latautuneita ne hakemaan, ja siitä hatunnosto jätkille. Varmasti ottelun koko 95 minuutin aikana voimme tehdä asioita vieläkin paremmin, mutta pelissämme moni asia onnistui tänään, Lehkosuo summasi ottelun Suomen Palloliiton verkkosivuilla.

Kierroksen muissa otteluissa Sveitsi voitti Montenegron 4-2 (3-1) ja Romania kaatoi Armenian 2-0 (1-0). Näiden tulosten jälkeen Sveitsi johtaa lohkoa kahdella voitollaan. Suomelle hävinneellä Albanialla on myös kuusi pistettä, mutta se on pelannut yhden ottelun enemmän. Suomi on kolmantena yhdellä voitolla ja yhdellä tappiolla.

Suomi kohtaa seuraavaksi vieraissa Romanian. Lehkosuo odottaa vastustajalta erityisesti vahvaa laitapelaamista.

- Romania on laitapelaajiensa kautta erittäin vahva joukkue. Vastahyökkäykset tulevat usein laidoilta, ja heidän parhaimmat pelaajansa löytyivät sieltä. Laitakaistojen puolustaminen tulee olemaan meille kova haaste, Lehkosuo analysoi Suomen Palloliiton verkkosivuilla.

- Toisaalta uskon, että jos pidämme Romaniassa pallosta hyvää huolta, pystymme haavoittamaan kotijoukkuetta. Pelasimme tänään hyökkäyssuuntaan vähän erilaisella formaatiolla, mikä toimi tänään hyvin, Lehkosuo jatkaa.

Pe 13.10.2023, Turku, Veritas Stadion
Suomi - Albania 4-1 (2-0)
4. 1-0 Otso Liimatta
6. 2-0 Otso Liimatta
48. 3-0 Otso Liimatta
80. 3-1 Adrion Pajaziti
90.+6 4-1 Miska Ylitolva
yleisöä: 2 247

Artikkeliin liittyviä aiheita: