PalloTV - Kotkalaisen jalkapallon ikoni Ari Tissari kuollut

Ruutu on kotimaisen jalkapallon koti

Katso kaikki matsit! Ruutu+ alk. 6,95€/kk - kokeile maksutta!

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
06.11.2023

Kotkalaisen jalkapallon ikoni Ari Tissari kuollut

Kotkalainen jalkapalloilija Ari Tissari on kuollut 71-vuotiaana.

Tissari oli monella tapaa poikkeuksellinen pelaaja. Hän edusti suurimman osan jalkapallourastaan yhtä ja samaa seuraa, KTP:tä. Kaudella 1981 hän kävi visiitillä ruotsalaisessa Vasalundissa, mutta palasi elokuussa takaisin Kotkaan.

Tissari edusti KTP:tä kolmella eri vuosikymmenellä. Ensimmäisen ottelunsa hän pelasi jo vuonna 1969 ja viimeisen vuonna 1985. Vasalundin lisäksi pitkän KTP-uran katkaisi ainoastaan visiitti III-divisioonassa pelanneen FC Kotkan paidassa kaudella 1983.

Tissarin paras kausi osuu vuoteen 1980, jolloin hän teki yhdeksän maalia SM-sarjan runkosarjassa ja seitsemän maalia ylemmässä loppusarjassa. 16 osumaa ei kuitenkaan riittänyt maalikuninkuuteen, sillä Sepsi-78:n Hannu Rajaniemi heilutteli verkkoja 19 kertaa. KTP:n kauden kruununa oli Suomen Cupin voitto.

Samana vuonna Tissari pääsi siihen harvalukuiseen joukkoon pelaajia, jotka ovat edustaneet Suomea kesäolympialaisten jalkapalloturnauksessa. Suomi sai paikan Moskovan kisoihin länsimaiden boikotoitua tapahtumaa.

PalloTV ottaa osaa omaisten suruun.

Muita uutisia