PalloTV - FC Honka jäämässä ulos Veikkausliigasta - Seura ei edes hae lisenssiä

Ruutu on kotimaisen jalkapallon koti

Katso kaikki matsit! Ruutu+ alk. 6,95€/kk - kokeile maksutta!

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
11.11.2023

FC Honka jäämässä ulos Veikkausliigasta – Seura ei edes hae lisenssiä

IF Gnistan on ensimmäisenä täydennysjonossa.

Helsingin Sanomien ja MTV Urheilun julkaisemien tietojen mukaan talousvaikeuksissa olevaa FC Honkaa ei nähdä Veikkausliigassa ensi kaudella. Seura ei ole edes jättämässä liigalisenssihakemusta. Seuralla on liigalisenssin myöntämisen estäviä riidattomia velkoja, jotka koostuvat palkoista ja agenttikorvauksista. Liigakarsinnan hävinnyt osapuoli Gnistan on ensimmäisenä täydennysjonossa FC Hongan sarjapaikalle.

FC Hongan vaikeudet tulivat julki juuri ennen eurolopputurnauksen finaalia. Seuralta oli jäänyt lokakuun palkat maksamatta pelaajille, valmentajille ja muille taustahenkilöille. Samalla paljastui, että FC Hongalla oli ollut maksuvaikeuksia koko kauden ajan. Palkat oli kuitenkin pystytty hoitamaan tavalla tai toisella vaikkakin myöhässä.

Kriisin selvittely sai uusia käänteitä viikolla, kun FC Hongan managerin Hexi Artevan kerrottiin irtisanoutuneen seuran palveluksesta.

Seura itse on ylläpitänyt tiedotushiljaisuutta eikä ole kommentoinut tilannettaan julkisuuteen. Pelaajauransa lopettava liigajoukkueen kapteeni Henri Aalto on erityisesti kritisoinut tiedon kulun puutteita koko kauden osalta.

Talousvaikeudet eivät koske FC Honka ry:tä, jolle liigajoukkueen sarjapaikka hallinnollisesti kuuluu. Lienee kuitenkin hyvin epätodennäköistä, että ry lähtisi pelastamaan liigapaikkaa tai ehtisi löytämään uuden kumppanin pyörittämään osakeyhtiötä.

Turbulenssi ei ole uutta Espoossa. Kauden 2014 loppuun asti seuran edustusjoukkuetta pyöritti Pallohonka Oy, jonka kanssa tehdyn sopimuksen FC Honka ry purki. FC Honka jatkoi pelaamista Kakkosessa uuden yhteistyökumppanin eli Esportin kanssa. Pallohonka Oy teki konkurssin.

Liigakarsinnan hävinnyt osapuoli IF Gnistan on ensimmäisenä täydennysjonossa, jos Veikkausliigasta vapautuu sarjapaikka. Jos helsinkiläisseura ei hae lisenssiä tai sen hakemus hylätään, seuraavana vuorossa on liigasta pudonnut KTP. Gnistanilta mahdollisesti vapautuvaa Ykkösliigan paikkaa kärkkyy ensimmäisenä nousufinaalin hävinnyt JIPPO.

Artikkeliin liittyviä aiheita:

Muita uutisia