PalloTV - "Tällä hetkellä Kansallisessa Liigassa on neljän kerroksen väkeä", asiantuntija Ilkka Marttila
TULEVAT PELIT:

Ykkönen

Ykkönen

Kansallinen Liiga

Kansallinen Liiga

Kansallinen Liiga

Kansallinen Liiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Se suomalainen jalkapallosivusto

Extra
|
18.06.2024

”Tällä hetkellä Kansallisessa Liigassa on neljän kerroksen väkeä”, asiantuntija Ilkka Marttila

Naisten pääsarjan Kansallinen Liigan runkosarja on ylittänyt puolivälin krouvin. Isossa kuvassa toista puolikasta aloitellaan ennakkoon arvioiduissa merkeissä, mutta aiempiin kausiin verrattuna sarjataulukossa on siirtymiä - ovatko ne yllätyksiä vai voimasuhteiden muutoksista johtuvia luonnollisia muutoksia? Mene ja tiedä.

HJK ja KuPS porskuttavat odotetusti kärkikaksikkona. Isoja pelaajamenetyksiä kärsinyt KuPS on joutunut luovuttamaan asemansa HJK:lle, joka vetää yhtä vakuuttavalla - ja tylsän dominoivalla - tyylillä kuin kuopiolaiset parina edellisenä kautena. Klubi ei ole kärsinyt yhtään pistemenetystä ja maaliero 28-3 kertoo kaiken, mitä kentällä on tapahtunut.

HPS:n harteille puettiin mustan hevosen viittaa jo vuosi sitten. Viime kaudella ravi lipsahti laukan puolelle, mutta pahoista pelaajamenetyksistä huolimatta Vihreät Jääkärit vetää solidia esitystä ja ilman isompaa kyykkäystä varmistaa kolmantena joukkueena paikan ylempään loppusarjaan.

Viimeisestä paikasta käydään kiivasta kamppailua Ilveksen ja Åland Unitedin kesken. FC Honka on vedenjakajalla - hyvällä esityksellä se voi hypätä tähän junaan mukaan, huonolla luisua taisteluun sarjapaikastaan ja jopa pudotakin. Ilveksen positiivinen alkukausi kuuluu sarjan ehdottomiin piristysruiskeisiin. Åland United on ollut pettymys.

PK-35 ja PK-35 Vantaa sekä liiganousijat JyPK ja PKKU muodostavat sen joukon, josta vain yksi saa pitää sarjasopimuksensa. Kansallinen Liiga supistuu kahdeksaan joukkueeseen ensi kaudeksi, mikä tarkoittaa suoraa lähtökäskyä peräti kolmelle. Repivä putoamistaistelu voi siis saada lisämausteita, jos FC Hongan pistesaalis jää loppukesästä laihaksi.

Nousijoiden ja PK-35:n asema on odotettu. Takavuosien suurseura PK-35 Vantaa on uudenlaisessa paikassa ja sen suoritus on Åland Unitedin lailla ollut pettymys. Vantaalaisten materiaali tuskin mitalitaistoihin riittäisikään, mutta näin syvälle vajoaminen on varmasti pettymys Myyrmäessä.

Miten alkukausi on sujunut asiantuntija Ilkka Marttilan silmissä? PalloTV otti siitä selvää.

Toimittaja: Raine Pernu

Artikkeliin liittyviä aiheita: