PalloTV - ”Joukkueemme nuoruus on etu, ei haitta”, päävalmentaja Stevie Grieve, SJK
TULEVAT PELIT:

Ykkönen

Ykkönen

Kansallinen Liiga

Kansallinen Liiga

Kansallinen Liiga

Kansallinen Liiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Se suomalainen jalkapallosivusto

Extra
|
09.07.2024

”Joukkueemme nuoruus on etu, ei haitta”, päävalmentaja Stevie Grieve, SJK

Seinäjoen Jalkapallokerho on pelannut tuloksellisesti jämäkän alkukauden. Maanantai-illan 2-1 vierasvoitto AC Oulusta nosti Kerhon sarjakärkeen tasapisteisiin HJK:n ja KuPS:n kanssa, kun runkosarjan puoliväli on juuri ylitetty.

15 ottelun jälkeen SJK:lla on kasassa 28 pistettä, 8-4-3, maalierolla 26-20. Se on vähintäänkin hyvä suoritus yhdeltä liigan nuorimmista joukkueista.

Ei unohdeta sitäkään, että Kerho on selvittänyt tiensä Suomen Cupin välieriin. Matkalla se kaatoi Ilveksen, VPS:n ja viimeksi AC Oulun. Elokuussa pelattavassa välierässä vastaan asettuu KuPS. Pelattavaa siis riittää.

Täksi kaudeksi radikaalisti uusiutunut SJK on alkukauden aikana todistanut, että se pystyy haastamaan ja voittamaan kenet tahansa Veikkausliigassa. Nyt kysymys kuuluukin, kantaako lento koko kauden? Pystyykö nuori joukkue ylläpitämään tasoaan koko kauden, vai nähdäänkö niille tyypillinen notkahdus jossain vaiheessa kautta?

Aika näyttää, mutta SJK:n kannalta oli tärkeintä, että joukkueen kausi saatiin liikkeelle positiivisissa merkeissä. Positiivista se on ollutkin.

SJK:ta on ollut viihdyttävää katsoa. Joukkue on hyvin rakennettu ja roolitettu. Sen pallollinen peli on ollut jouhevaa, parhaimmillaan lennokasta, ja tulokset ovat seuranneet. 

PalloTV tapasi päävalmentaja Stevie Grieven eilisen AC Oulu-ottelun jälkeen. Niputimme illan ottelun ja katsoimme SJK:n alkukautta.

Minkälaisia ajatuksia joukkueen alkukauden tilastot herättävät päävalmentajassa? SJK on päästänyt keskimäärin noin 1,4 maalia per ottelu, aiheuttaako se toimenpiteitä jatkossa?

Miten hän muutoin arvioi joukkueensa esityksiä tähän mennessä? Missä hän näkee kehityskohteita? Minkälaista jalkapalloa hän haluaa nähdä joukkueensa pelaavan?

SJK:lla on yksi sarjan nuorimmista joukkueista. Onko se jotakin, mikä pitää ottaa huomioon sarjan aikana? Nuorilla joukkueilla kun on tapana notkahtaa jossain vaiheessa pitkää kautta.

SJK:n pelit jatkuvat parin viikon päästä sunnuntaina, jolloin joukkue matkaa IFK Maarianhaminan vieraaksi. Onko tässä pienen loman paikka? 

Toimittaja: Junnu Leskelä
Kuvaus: Olli Luoma-aho

Artikkeliin liittyviä aiheita: