PalloTV - ”Peliaika on yllättänyt, mutta olen onnistunut”, maalivahti Roope Paunio, SJK
TULEVAT PELIT:

Ykkönen

Ykkönen

Kansallinen Liiga

Kansallinen Liiga

Kansallinen Liiga

Kansallinen Liiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Se suomalainen jalkapallosivusto

Extra
|
10.07.2024

”Peliaika on yllättänyt, mutta olen onnistunut”, maalivahti Roope Paunio, SJK

Vahvan alkukauden pelannut SJK on todiste siitä, että menestyvä joukkue synnyttää menestystarinoita, mutta nuori joukkue synnyttää parhaimmillaan myös kaupallisia menestystarinoita.

Maalivahti Roope Paunio, 21, on yksi SJK:n alkukauden menestystarinoista, josta on nopeasti kasvamassa Kerholle yksi myyntituote lisää.   

PalloTV tapasi Paunion ja kysyi, minkälainen kokemus ensimmäinen puoli vuotta Seinäjoella on ollut? Osasiko hän varautua siihen, että hän on yhtäkkiä SJK:n ykkösmaalivahti?

Kuinka vaikeata oli ottaa askel Kakkosesta suoraan Veikkausliigaan avaavaksi maalivahdiksi? Missä hän näkee pelaavansa viiden vuoden kuluttua?

Pauniolla on ominaisuudet, jotka maalivahdilta on pakko löytyä, mikäli SJK mielii saada ulkomaalaiset seurat kiinnostumaan ja pelaajan myytyä. Ja sitähän SJK haluaa.

Kerhon tavoitteena on jo pitemmän aikaa ollut pelaajakaupansa kasvattaminen. Sitä silmällä pitäen joukkuetta uudistettiin ja nimenomaan nuorennettiin seuran strategian mukaisesti tälle kaudelle.

Paunio on yksi esimerkki SJK:n pelaaja politiikasta. Suomen poikamaajoukkueita edustaneessa veskarissa nähtiin potentiaalia ja hänet rekrytoitiin seuraan FC Hongan raunioilta täksi kaudeksi.

Joskus asiat tapahtuvat nopeasti jalkapallossa. Kuka olisi uskonut, että viime kaudella FC Hongassa debytoinut, mutta pääosin Kakkosta pelanneesta veskarista kuoriutuu puolessa vuodessa avaava maalivahti Kerholle.

Näin on kuitenkin käynyt. Paunio on ansainnut valmennuksen luoton ja hänen tasaiset esityksensä ovat pitäneet hänet ykkösmaalivahtina. Hän on kellottanut miltei täydet minuutit alkukauden aikana eikä loppua näy.

190-senttinen Paunio on hyvä esimerkki modernista maalivahdista. Hän on erinomainen lähitorjuja ja omaa hyvän pelikäsityksen. Jalalla pelaaminenkaan ei tuota päänvaivaa.

Alkukauden perusteella hänellä on myös hyvä pää harteillaan, koska hyppy Kakkosesta suoraan liigaan on aikamoinen pomppu. Sen on moni veskari saanut tuta ennen häntä. Tolppien väli saattaa pahimmillaan olla aika yksinäinen paikka nuorelle.

Toimittaja: Junnu Leskelä
Kuvaus: Olli Luoma-aho

Kansikuva: Kari Väre

Artikkeliin liittyviä aiheita: