PalloTV - HJK armoton JyPK:lle
TULEVAT PELIT:

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Ykkönen

Ykkönen

Kansallinen Liiga

Kansallinen Liiga

Kansallinen Liiga

Se suomalainen jalkapallosivusto

Ottelukooste
|
17.04.2021

HJK armoton JyPK:lle

Nuorella joukkueella Kansalliseen Liigaan lähtenyt Jyväskylän Pallokerho kärsi tappion HJK:lle avauskierroksen Töölön jalkapallostadionilla pelatussa ottelussa. Puolitoistatuntisen jälkeen tulostaululla seisseet 1-4 (1-1) lukemat olivat kaunisteltu versio ottelun tapahtumista.

Peli lähti vauhdikkaasti liikkeelle. Pelikello oli hädin tuskin ehtinyt vartin kohdalle, kun pallo oli puhallettu pilkulle jo kahdesti. Ensimmäisessä tilanteessa Veera Hellman työnnettiin rangaistusalueen nurkassa nurin. Linda Ruutu ampui rankkarin JyPK:n maalia vartioineen Fanny Söderströmin selän taakse ja koko liigan kauden avausmaali oli nähnyt päivänvalon.

Toisessa tilanteessa Henni Rinkinen rikkoi Vilma Hakalaa. Tällä kertaa Söderström veti pidemmän korren hänen ja Ruudun välisestä kaksintaistelusta.

Peli jatkui Klubin komennossa, mutta yllättäen JyPK tasoitti pelin ensimmäisen puoliajan loppupuolella käytännössä ensimmäisestä kunnollisesta hyökkäyksestään. HJK:n puolustus harhaili liian ylhäällä ja Riikka Lilja pääsikin läpiajoon. HJK:n maalia vartioinut Annika Laihanen yritti vastaantuloa, mutta Lilja nosti pallon hänen ylitseen. Laihanen ja Lilja vielä törmäsivät pahan näköisesti, mutta moksahduksesta ei seurannut vammoja.

Tauon jälkeen HJK hallitsi edelleen ja rakenteli maalipaikkoja toisensa perään. JyPK:n roolina oli olla jarrumiehenä ja koittaa selviytyä tiiviin puolustuspelin turvin. Tasoero oli selkeä ja yleensä se puolustavassa roolissa olevalle jossain vaiheessa kostautuu. Näin kävi nytkin. Ruutu tykitti reilun tunnin jälkeen upean pommin JyPK:n verkkoon ja samalla aukesi HJK:n ketsuppipullon korkki.

JyPK:n selkäranka rusahti poikki viimeistään muutama minuutti myöhemmin HJK:n 3-1 johtomaaliin. Asialla oli Hakala. Silja Jaatinen teki viimeisellä minuutilla vielä kosmeettisen lisäyksen HJK:n maalilukuihin.

– Tämä oli todella tärkeä voitto ja olen iloinen pelaajista, sillä he jaksoivat maltillisesti liikuttaa vastustajan erittäin syvällä ollutta muotoa ja sitä kautta hakea ne maalipaikat, HJK:n luotsi Jonne Kunnas kommentoi peliä seuran kotisivuilla.

HJK - JyPK 4-1 (1-1)
7. 1-0 Linda Ruutu (rp)
37. 1-1 Riikka Lilja
65. 2-1 Linda Ruutu
69. 3-1 Vilma Hakala
90. 4-1 Silja Jaatinen

-Raine Pernu

Artikkeliin liittyviä aiheita: