PalloTV - Kausiennakko: EIF haluaa nousun
TULEVAT PELIT:

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Ykkönen

Ykkönen

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
26.04.2021

Kausiennakko: EIF haluaa nousun

Kuntaliitoksessa syntyneessä Raaseporin kaupungissa majaansa pitävä tammisaarelainen Ekenäs IF on asettanut rohkean tavoitteen. Seura haluaa nousta Veikkausliigaan. Toteutuessaan nousu tekisi Raaseporista väkiluvultaan yhden liigahistorian pienimmistä paikkakunnista.

Tavoitteensa saavuttaakseen EIF on hankkinut reilun aloituskokoonpanon verran uusia pelaajia. Saapuneiden joukkoon mahtuu pelaajia kaikilta kolmelta pääsarjatasolta ja ympäri Suomea. Hankinnat näkyvät myös pankkitilillä - EIF:n pelaajabudjetti on paisunut yli 30 000 euroa.

Lähtijöiden määrä oli vähäisempi, mutta osa seurasta siirtyneistä kuului runkopelaajiin. Eniten kirpaisi 18 maalia tehneen eteläafrikkalaishyökkääjä Darren Smithin lähtö. Tosin valistuneimmat osasivat jo viime kesänä sanoa, ettei EIF tai Ykkönen pidättele Smithiä yhtä kautta pidempään. Sen verran väärässä sarjassa tämä pelaaja näytti olevan.

EIF menetti myös molemmat maalivahtinsa. Yann Fillion lähti Ouluun kokeilemaan liigaympyröitä ja Jiri Koski suuntasi IF Gnistaniin. Runkopuolustajiin kuulunut Pasi Forsman pelaa jatkossa Helsingin IFK:ssa.

– Tärkeitä pelaajiamme lähti, mutta moni runkopelaajamme jäi joukkueeseen. Uusien pelaajien sopeutuminen on helpompaa, kun täällä on jo entuudestaan pelaajia, jotka tietävät, miten seurassa toimitaan, EIF:n päävalmentaja Guillem Santesmases totesi Miesten Ykkösen verkkosivujen haastattelussa.

– Pitkä harjoituskausi on oikeastaan ollut eduksi meille, kun pelaajaryhmään tuli paljon muutoksia. Uudet pelaajat ovat ehtineet sopeutumaan joukkueeseemme sekä pelitapaamme.

Santesmases on sarjan outolintu. Espanjalaisluotsilla on ikää vasta 24 vuotta. Nuori luotsi tähtää ja odottaa erityisesti hyvää alkua tiivistahtisessa keväässä.

– Meidän tulee olla valmiita heti alussa, sillä meillä on kolme ottelua viikon sisällä. Haluamme niistä otteluista mahdollisimman paljon pisteitä, jotta pääsemme liikkeelle hyvällä itseluottamuksella.

EIF pelaa toukokuun kahden ensimmäisen täyden viikon aikana kolme ottelua. Se isännöi Jaroa ja JIPPO:a sekä käy siinä välissä MuSa:n vieraana Porissa.

-Raine Pernu

Artikkeliin liittyviä aiheita: