PalloTV - Kausiennakko: JIPPO:n korpitaival päättyi
TULEVAT PELIT:

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Ykkönen

Ykkönen

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
26.04.2021

Kausiennakko: JIPPO:n korpitaival päättyi

Joensuulainen JIPPO ehti taivaltaa syvissä vesissä ennen palaamistaan parrasvaloihin kotimaan toiseksi korkeimmalle sarjatasolle. JIPPO putosi kauden 2014 päätteeksi Kakkoseen. Siitä alkoi melkoinen syöksykierre, joka vei seuran samaa tietä kahdeksi vuodeksi Kolmoseen.

JIPPO palasi Ykköseen kolmen vuoden Kakkosessa pelaamisen jälkeen. Seura voitti viime vuonna Kakkosen C-lohkon, jossa se hävisi ainoastaan yhden ottelun. Loppukaudesta sen ainoa kilpailija oli oululainen Hercules, joka putosi kyydistä joensuulaisten voitettua rästikierroksella FC Kiiston 3-0. Lohkonsa lisäksi JIPPO voitti Kakkosen Cupin.

JIPPO:n joukkue on pysynyt hyvin kasassa. Useita kausia puolustuksen runkopelaajiin kuulunut jatkaa palloilemista Kakkosessa JJK:n paidassa. Muuten sarjanousun pelanneen ryhmän runkopelaajat ovat jatkamassa Joensuussa.

JIPPO on tulopuolella joutunut tyytymään pääasiassa Kakkosesta naarattuihin pelaajiin. Seuran ainoa profiilihankinta on Jarossa viime kaudella pelannut yhdysvaltalaishyökkääjä Wilterlynd Inalien. Hän aloittaa Suomessa kolmannen kautensa, joista ensimmäinen kului pelatessa Kakkosta JBK:ssa. Viime kaudella hän teki melko vähäisestä peliajastaan huolimatta seitsemän maalia Ykkösessä.

Muut merkittävät tulijat ovat Samuli Hölttä Herculeksesta ja Jens Harju PEPO:sta. JIPPO on saanut myös yhden lainapelaajan KuPS:n organisaatiosta. Aleksi Honka-Hallila on nuori maalivahti, joka on pelannut viime vuodet KuPS:n junioreissa ja haistellut miesten pelien tuulia Kakkosessa KuFu-98:ssa.

JIPPO:n valmentajana jatkaa Jussi Leppälahti. Hänelle tärkeintä on ollut koulia rajallista materiaalia sarjan tasoa vaativaksi niin fysiikan kuin temponkin osalta.

– Emme ole niinkään katsoneet tuloksia, vaan olemme keskittyneet siihen, että pelaajat tottuvat Ykkösen tempoon. Olemme myös päässeet pelaamaan liigajoukkueita vastaan, mikä on ollut oikein hyvää ärsykettä. Pelaajiemme haaste Ykkösessä on se, kuinka he saavat taitonsa esille entistä kovemmassa tempossa, Leppälahti sanoi Ykkösen sarjasivujen ennakossa.

– Olemme peluuttaneet laajaa rinkiä ja halunneet antaa kaikille peliaikaa. Haluamme, että kaikki pelaajat ovat fyysisesti iskussa sitten, kun sarja alkaa. Halusimme myös nähdä, kuinka paljon pelaajat ovat kehittyneet talven aikana ja kuinka he pärjäävät kovia vastustajia vastaan.

Sarjanousijan statuksestaan ja maltillisista hankinnoistaan huolimatta JIPPO on asettanut reteän mutta melko lavean tavoitteen. Kaikki sijoitukset suorasta noususta liigaan aina kahdeksanteen sijaan saakka ovat tähtäimessä.'

-Raine Pernu

Artikkeliin liittyviä aiheita: