PalloTV - Kausiennakko: KPV kauteen haastajana
TULEVAT PELIT:

Suomen Cup

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Kansallinen Liiga

Ykkönen

Ykkösliiga

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Veikkausliiga

Kansallinen Liiga

Kansallinen Liiga

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
26.04.2021

Kausiennakko: KPV kauteen haastajana

KPV:n lähivuodet pursuavat materiaalia, josta historian kirjoittajat voivat ammentaa teoksiinsa tekstiä. Kovia satsauksia tehnyt seura nousi karsinnan kautta liigaan ja putosi sieltä ranskalaisen visiitin jälkeen takaisin. Paha ei palannut takaisin, vaan värikkään ja kolme valmentajaa sisältäneen kauden jälkeen KPV vaipui vasta kahdeksanneksi.

Viime kauden kolmantena päävalmentajana toiminut Niko Kalliokoski jatkaa KPV:n ruorissa. Hän mieluusti unohtaa edelliskesän tapahtumat.

– Viime kaudella oli aivan liikaa tapahtumia, ja olemme pyrkineet rauhoittamaan toimintaamme. Keskitymme perusasioihin ja olennaiseen – kaikki ulkopuolinen ja ylimääräinen jätetään sivummalle, Kalliokoski kommentoi Miesten Ykkösen verkkosivuilla.

KPV:n pelaajatilanne on monesta näkövinkkelistä kaksijakoinen. Usea runkopelaaja jatkaa ryhmässä, mutta toisaalta vaihtuvuuskin on ollut suurta. Uusien nimien listalla on kymmenen pelaajaa. Lähtijöitä on hivenen enemmän. Joukkuetta on myös rakennettu aiempaa hitaammin.

– Osittain viime vuoden aiheuttamien taloudellisten haasteiden takia joukkueen kasaaminen ajoitettiin myöhemmälle. Pyrimme saamaan ydinryhmän kasaan tammikuussa ja täydentämään sitä kevään mittaan. Nyt olemme saaneet joukkueen valmiiksi, Kalliokoski totesi.

Sairastuvalla on ollut talvella täytettä ja loukkaantumiset ovat haitanneet kauteen valmistautumista.

– Harmittaa, että muutama hankintamme loukkaantui heti tänne tullessaan. Emme ole täten päässeet kokeilemaan ideaalia avauskokoonpanoamme. Esimerkiksi (Karolis) Chvedukas ja (Takanori) Yokochi eivät ole ehtineet pelata ensimmäistäkään peliä, mutta he ehtivät esittää harjoituksissa osaamistaan, ja heistä on varmasti paljon iloa joukkueelle.

Kun ottaa vielä huomioon, että suurin osa maalintekijöistä vaihtoi maisemaa, on KPV:n asema olla haastajana. Nousua ei ehdoin tahdoin haluta, vaan seuran tavoite on asetettu laveaksi kärkisijoituksien alle.

– Aina puhutaan kaikkien aikojen Ykkösestä, mutta tänä vuonna tasaisuus voi tehdä sarjasta sellaisen. Nousijajoukkueet ovat tänä vuonna vahvempia kuin aikaisempina kausina, ja liigasta pudonneet joukkueet taistelevat varmasti kärkipäässä. Veikkaan, että tasoero mestarin ja sarjajumbon välillä tulee olemaan pienempi kuin viime vuosina, Kalliokoski arvioi.

-Raine Pernu

Artikkeliin liittyviä aiheita: