PalloTV - Kausiennakko: Poron voimalla
TULEVAT PELIT:

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Ykkönen

Ykkönen

Kansallinen Liiga

Kansallinen Liiga

Kansallinen Liiga

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
29.04.2021

Kausiennakko: Poron voimalla

RoPS oli TPS:n ohella toinen suomalaisen pääsarjajalkapallon vakiokasvo, jonka kohtalona oli pudota Ykköseen viime kauden päätteeksi. RoPS:n hissiliikkeen vuodet osuivat 2000-luvun alkuhämäristä aina 2010-luvun alkuun, minkä jälkeen se sitkeästi roikkui Veikkausliigassa, vaikka asiantuntijat tarjosivat useinkin putoajan roolia. Kahdeksan peräkkäisen kauden jälkeen lähtö tuli karulla tavalla: viimeisen pelin päätyttyä saldo osoitti vain yhtä voittoa ja kahta tasapeliä.

Täksi kaudeksi RoPS pesi kasvonsa melko lailla uusiksi. Taloudellisten reaaliteettien edessä seura luottaa entistä enemmän rovaniemeläisiin pelaajiin. Ikivanhaa pelipaitamainosta muistellen poron voimalla siis mennään. Pelaajiston kaksi muuta kivijalkaa ovat myöhään palkatut ulkomaalaiset ja lainapelaajat, joille liigaseurat etsivät omia farmejaan tasokkaampia pelejä Ykkösestä.

Rovaniemeläisyyden nuorta polvea edustavat mm. Tuure Kaukua, Otto Kemppainen, Jussi Niska, Veka Pyyny ja Lauri-Eemil Vetri, joista osa sai mukavasti peliaikaa jo viime vuoden Veikkausliigassa. Kokkolasta napapiirille palannut Simo Roiha on puolestaan kokeneempia rollolaisnimiä.

RoPS:n haavi on kerännyt nuoria pelaajia myös kauempaakin. Pohjoissuomalaista palloiluosaamista edustavat mm. RoPS:ssa toista kauttaan aloitteleva torniolainen Sampo Ala-Iso ja täksi kaudeksi seuraan siirtynyt OLS:n kasvatti Vili Saarikoski.

Ulkomaalaisnimistä ehdottomasti mielenkiintoisin on belgialainen toppari Jonathan Vervoort, joka on pelannut pääsarjatason otteluita Belgiassa, Hollannissa ja Tanskassa. Luotto pitkään toppariin on niin kova, että hänet valittiin joukkueen kapteeniksi. Paljon odotetaan myös keskikentälle hankitulta Sacha Petshiltä ja kokeneelta serbialaiselta hyökkääjältä Srdan Vujaklijalta.

Tämän kauden lainapelaajia ovat FC Hongasta tullut Mohammed Adams ja OLS:sta SJK:n kautta kiertänyt Sami Sipola.

RoPS:n peräsimeen kesken viime kauden tulleella Mikko Mannilalla on käsissään nuori joukkue, jota muutama kokeneempi peluri kantaa harteillaan. Tavoitteet ovat asetettu laveasti sijoille 1.-6. Se kertoo menestymishaluista mutta myös siitä, ettei bingotalon uumenissa revitä shortseja saumoistaan, vaikka nousua ei tulisikaan.

Seuralla on malttia rakentaa ja on oltavakin, sillä kassan pohjia on viime vuosina kaavittu myös hyvästä taloudenpidostaan ja vakavavaraisuudestaan aiemmin tunnetussa RoPS:ssa. Mopolla on parempi kaasutella vasta sitten, kun koneessa on bensaa.

-Raine Pernu

Artikkeliin liittyviä aiheita: