PalloTV - Raportti TPS – VPS 1-1 (1-0)
TULEVAT PELIT:

Kansallinen Liiga

Veikkausliiga

Kansallinen Liiga

Kansallinen Liiga

Ykkönen

Veikkausliiga

Ykkönen

Veikkausliiga

Ykkönen

Ykkösliiga

Veikkausliiga

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Se suomalainen jalkapallosivusto

Ottelukooste
|
05.05.2021

Raportti TPS – VPS 1-1 (1-0)

Miesten Ykkösen avausottelu osoitti taas, ettei jalkapalloilu ole aina oikeudenmukainen laji.

TPS vei vaasalaisia pelin joka osa-alueella kuin mätää kukkoa. Siitä huolimatta täydellisesti peliä hallinneet turkulaiset joutuivat lopulta tyytymään tasapeliin.

Ottelukuva oli ennakko-odotuksiin nähden peräti yllättävä. Molempia joukkueita on povattu nousutaistoon, joten kyseessä oli kuuden pisteen ottelu ja se antoi aiheen odottaa varovaista peliä.

Toisin kävi. TPS tuli otteluun urku auki, kun taas vaasalaisista jäi vaikutelma, että heillä oli jäänyt jalat ja päät matkalla bussiin.

Näytti siltä kuin TPS:n korkea intensiteetti olisi yllättänyt VPS:n. Turkulaisten muoto oli hyvä molempiin suuntiin ja pallo liikkui eteenpäin mieheltä miehelle.

TPS halusi edetä ja luoda vaaraa. Lisäksi turkulaiset onnistuivat paremman ja tiiviimmän muotonsa ansiosta puolustamaan korkealta, mikä tappoi VPS:n vähäisenkin pallollisen pelin.   

TPS:n esitys povaa joukkueelle hyvää. Halukas-, työteliäs- ja kurinalainen ilme on jotakin, jonka varaan päävalmentaja Johansson voi rakentaa. Turkulaisia oli kiva katsoa.

VPS oli ennakko-odotuksiin nähden pettymys. Eikä Steven Morrisseyn 85. minuutilla tekemä tasoitus sitä asiaa muuta.  

Vaasalaiset jättivät itsestään vaisun vaikutelman. Kaikki tekeminen oli hidasta. Löysä yleisilme ja väljä muoto eivät mahdollistanut joukkueelle sille ominaista pallollista peliä.

VPS:n tekemistä kuvannee hyvin se, ettei joukkueen pallollisen pelin sielu Sebastian Strandvall tainnut koskea palloon kuin muutaman kerran koko pelin aikana.

Nähty antaa VPS:n päävalmentaja Jukka Karjalaiselle mietittävää. Loukkaantumisten taakse hän ei voi mennä. Jonatan Johanssonilla oli toisella penkillä yhtä lailla runkopelaajia sairastuvalla.

Maalintekijät:

11` Joakim Latonen 1-0

85` Steven Morrissey 1-1

Toimittaja: Junnu Leskelä

Artikkeliin liittyviä aiheita: