PalloTV - Kierrosennakko: Liiga jatkuu tasoerojen keskellä
TULEVAT PELIT:

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Ykkönen

Ykkönen

Kansallinen Liiga

Kansallinen Liiga

Kansallinen Liiga

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
07.05.2021

Kierrosennakko: Liiga jatkuu tasoerojen keskellä

Kansallisen Liigan kolme pelattua kierrosta ovat sujuneet aika lailla ennakkokäsikirjoituksien mukaisesti. Pelattuja otteluita on takana päin 15, joista ainoastaan yhdessä kirjattiin jonkinlainen yllätystulos. Ilves puristi FC Hongalta pisteen jälkimmäisen kotikentällä.

Otteluiden epätasaisuus on ja ei ole ollut yllätys. Mitali- ja putoajaehdokkaiden välillä osattiin odottaa isoa kuilua, mutta toistaiseksi tasoerot ovat olleet suuria jopa mitaliehdokkaidenkin keskinäisissä otteluissa. Kaiken voi tiivistää yhteen peliin. Kaksi varteenotettavaa mestarikandidaattia kohtasi Kuopiossa viime sunnuntaina, jolloin KuPS pesi HJK:n mennen tullen 3-0.

Yli puolet kolmen kierroksen otteluista on päättynyt 3-0 tai 4-0. Murskatuloksia on tullut toistaiseksi vain yksi, mutta se on osittaista silmänlumetta. Monen suhteellisen maltillisenkin tuloksen takaa löytyy peli, jossa hävinneellä osapuolella ei ole ollut edes maalipaikkoja.

Erot voivat tasoittua jonkin verran, sillä otteluohjelma on toistaiseksi koostunut pääasiassa vain ylä- ja alakerran välisistä kohtaamisista. Suurin kysymys lienee, löytyykö kauden hurjalla ryminällä aloittaneelle KuPS:lle pysäyttäjää?

Neljäs kierros perjantaina ja lauantaina

Pallo pyörii Kansallisessa Liigassa jälleen viikonloppuna. Otteluista kaksi pelataan tänään ja kolme huomenna. Tuleva äitienpäivä on rauhoitettu peleiltä kokonaan.

Mielenkiintoisimmaksi otteluksi voitaneen nostaa HJK:n ja PK-35 Vantaan välinen vääntö Töölön jalkapallostadionilla perjantaina. HJK putosi KuPS-tappionsa ja muiden tulosten myötävaikutuksella viidenneksi. PK-35 Vantaa tulee Klubin vanavedessä kuudentena. Vaikka kyseessä on vasta neljäs runkosarjakierros, joukkuelle, joka ottelun mahdollisesti häviää, tappio voi olla kohtalokas mitalitaistoa silmällä pitäen. Ainakin kuljettava ylämäki kasvaa huomattavasti.

Kärkipään pisteistä mitellään myös Myyrmäessä lauantaina. On mielenkiintoista nähdä, kun vuoden kokeneempi, entisellään säilynyt ja ilman vahvistuksia jäänyt TiPS saa vastaansa kovasti uusiutuneen mutta kovia vahvistuksia saaneen Åland Unitedin.

Kierroksen ottelut
Pe 7.5. HJK - PK-35 Vantaa klo 18:30
Pe 7.5. HPS - FC Honka klo 19:00
La 8.5. PK-35 - Ilves klo 14:00
La 8.5. TiPS - Åland United klo 14:00
La 8.5. JyPK - KuPS klo 16:00

-Raine Pernu

Artikkeliin liittyviä aiheita: