PalloTV - Suomen Cupin finaali HJK-KuPS – Taivaspaikka jaossa
TULEVAT PELIT:

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Ykkönen

Ykkönen

Kansallinen Liiga

Kansallinen Liiga

Kansallinen Liiga

Se suomalainen jalkapallosivusto

Otteluennakko
|
07.05.2021

Suomen Cupin finaali HJK-KuPS – Taivaspaikka jaossa

Suomen Cup huipentuu lauantaina Helsingin Olympiastadionilla kello 15.00 pelattavaan finaaliin, jossa vastakkain asettuvat HJK ja KuPS.

Pelissä on panoksena muutakin kuin kunnia. Voittaja kuittaa 50.000 euron rahapalkinnon sekä paikan UEFA:n uuden seurajoukkuekilpailun Konferenssiliigan karsinnoissa.

Lähtöasetelmat otteluun ovat tasaiset. Viime viikonlopun liigakierroksella Kuopiossa joukkueet päätyivät maalittomaan tasapeliin. Molemmat ryhmät onnistuivat eliminoimaan toistensa vahvuudet, hyökkäysalueilla ei ollut aikaa, eikä tilaa.

Panokset ovat poikkeuksellisen suuret, joten on vaikea uskoa, että kumpikaan joukkueista lähtee suuremmin muokkaamaan peruspeliään.

Nolla omissa antaa mahdollisuuden voittaa. Ei vain pokaalin, vaan kansainvälistä näkyvyyttä ja lisää rahaa, eli paikan Konferenssiliigan karsintoihin.  

Karsintapaikan lopullista painoarvoa voidaan tässä vaiheessa vain arvailla, mutta se tiedetään, että merkitystä sillä tulee olemaan.

Pystyykö KuPS himmentämään stadilaisten tulivoimaisen hyökkäyskaluston toistamiseen? Kaivaako KuPS:n päävalmentaja Simo Valakari jäniksen hatustaan?

Mitä HJK:n päävalmentaja Toni Koskela on keksinyt KuPS:n lukkojen avaamiseksi? Onko Roope Riskin ja Filip Valencicin ruuti kuivaa?  

Joukkueiden matka finaaliin on ollut tasainen. Molemmat voittivat alkulohkonsa tappioitta. Puolivälierissä KuPS murjoi Gnistanin 5-0 ja HJK HIFK:n 3-0. Välierissä HJK murskasi Interin 4-0, KuPS puolestaan pudotti FC Hongan 2-1.

HJK on voittanut Cupin peräti 14 kertaa. Finaalin hävinneenä osapuolena stadilaiset ovat olleet seitsemän kertaa. Viimeisin cup-mestaruus tuli viime vuonna.

KuPS:n cup-mestaruudet ovat vuosilta 1968 ja 1989. Finaalitappion kuopiolaiset ovat kärsineet kolme kertaa, vuosina 2011, 2012 ja 2013. 

Ottelu pelataan ilman yleisöä, mutta matsin voi nähdä joko Neloselta tai Ruudusta kello 15.00 alkaen.

Toimittaja: Junnu Leskelä

Kuva: Olli Luoma-aho, Feeniks Visual

Artikkeliin liittyviä aiheita: