PalloTV - MP puolusti pisteen Rovaniemellä
TULEVAT PELIT:

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Ykkönen

Ykkönen

Kansallinen Liiga

Kansallinen Liiga

Kansallinen Liiga

Se suomalainen jalkapallosivusto

Ottelukooste
|
09.05.2021

MP puolusti pisteen Rovaniemellä

RoPS:n ja MP:n Ykkösen kauden avausottelu Rovaniemen Keskuskentällä päättyi tasalukemiin 1-1 (1-0).

Ottelukuva vastasi ennakko-odotuksia. Vahvemmaksi ounasteltu RoPS hallitsi kotikentällään identiteetilleen tyypillisesti palloa. MP puolusti kurinalaisesti 5-3-2 muodossa valmiina iskemään vastaan.  

Rovaniemeläisten pallonhallinta jalostui lopulta maaliksi pelin 40. minuutilla. Hyökkääjäksi hankittu Simo Roiha pääsi keskittämään toiselle hyökkääjähankinnalle Serbi Srdan Vujaklijalle, joka pisti pallon pussiin kolmesta metristä.

Toinen puoliaika jatkui lappilaisten hallinnalla. RoPS:n pallollinen tekeminen oli johtoasemassa levollista, jopa liian levollista. Pelin 55. minuutilla Hongasta lainalla oleva toppari Mohammed Adams haparoi pallon kanssa keskikentän peruskierrätyksessä ja MP:n Aatu Manninen karkasi puolesta kentästä tasoittamaan pelin.

Maalin jälkeen MP pääsi paremmin mukaan peliin ja osoitti, että heilläkin on pallollista kyvykkyyttä ja potentiaalia luoda vaaran tunnetta. Antti-Ville Räisäsen ulosajo ottelun 82. minuutilla kuitenkin pakotti mikkeliläiset jälleen puolustuskannalle pistettä varjelemaan.

Lopun painostuksesta huolimatta RoPS:n oli tyytyminen pisteeseen, mikä ei nähdyn jälkeen varmaan tyydyttänyt RoPS-valmennusta saati kannattajia.

Katastrofaalisen viime kauden jälkeen Veikkausliigasta pudonneen nuoren RoPS:n ympärillä oli kysymysmerkkejä kauden alla. Avausottelu MP:tä vastaan osoitti, että kaikkein suurin huoli on ollut perusteeton.

Toppareiksi kiinnitetyt Mohammed Adams ja Jonathan Vervoort antoivat itsestään jämäkän vaikutelman. Pelintekijäksi hankittu kokenut ranskalainen kk-pelaaja Sasha Petshi on kovan luokan pelimies Ykköseen. Hän tuo pallollista rauha ja levollisuutta nuoren ryhmän tekemiseen. MP:tä vastaan hän oli kentän ehdoton hahmo.

Hyökkääjähankinnat Simo Roiha ja Srdjan Vujaklijakin leipoivat avausottelussa maalin, mikä rauhoittanee RoPS-penkkiä ja -katsomoa.

MP voi olla tyytyväinen pisteeseen. Rovaniemeltä ei moni joukkue hae tällä kaudella pisteitä. Joukkue oli hyvin organisoitu ja sen kurinalainen sekä työteliäs ilme ovat jotakin minkä varaan rakentaa kauden edetessä. Lisäksi mikkeliläisten pallollinen peli antoi hetkittäin ymmärtää, että siltäkin osastolta on vielä mitä ammentaa.

RoPS - MP 1-1 (1-0)

40. 1-0 Srdan Vujaklija

55. 1-1 Aatu Manninen

83. Antti-Ville Räisänen pun.

yleisöä: 400

Toimittaja: Junnu Leskelä

Artikkeliin liittyviä aiheita: