PalloTV - RoPS ja MP avaavat kauden napapiirillä
TULEVAT PELIT:

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Ykkönen

Ykkönen

Kansallinen Liiga

Kansallinen Liiga

Kansallinen Liiga

Se suomalainen jalkapallosivusto

Otteluennakko
|
09.05.2021

RoPS ja MP avaavat kauden napapiirillä

Rovaniemen Palloseuran kausi Ykkösessä käynnistyy kotiottelulla Mikkelin Palloilijoita vastaan. Ottelu Keskuskentällä alkaa kello 18.30.

Pitkä preseason on takana. Rovaniemen Palloseura ja Mikkelin Palloilijat kohtaavat huomenna ensimmäistä kertaa yli kymmeneen vuoteen.

Edellisen kerran joukkueet kohtasivat kaudella 2010. Silloinkin pelattiin Ykköstä. RoPS voitti John Allenin alaisuudessa ja yli tuhannen katsojan edessä selkeästi 3 – 0. Huomisessa ottelussa ei katsojamäärissä tonnit pauku. Keskuskentälle voidaan koronarajoitusten vuoksi ottaa korkeintaan 400 katsojaa.

- Nyt aletaan toden teolla mittaamaan, mitä olemme preseasonin aikana tehneet, RoPS:n päävalmentaja Mikko Mannila sanoo lauantain harjoitusten päätteeksi.

- Kokeilut ovat vähemmässä. Sarjapelejä kun pelataan, tuloksella on iso merkitys.

Mikkeliläisillä on varsin kokenut Ykkösen joukkue. Suurin osa heidän viime kauden rungostaan on pysynyt kasassa. Merkittävät tulokkaat lienevät ranskalaispuolustaja Killian Denoual sekä Kemissäkin esiintynyt nigerialaiskeskikenttä Samson Ebuka.

Kemistä on kotoisin myös toista kautta MP:tä luotsaava Juha Pasoja. Vahva kemiläinen leima on myös maalivahtivalmentaja Juho Luukkosella, joka Rovaniemellä valmentaessaan asui Kemissä, mutta on nyt muuttanut takaisin kasvattajaseuraansa.

- MP on ollut kompakti joukkue ja suhteellisen selkeästi roolitettu, ainakin preseasonilla, kuvailee RoPS-luotsi Mannila.

- Tietenkään ei tiedä, mitä huomenna tulee vastaan, mutta meidän joukkuepelaamisemme tulee olemaan avainasemassa. Että saamme liikuteltua vastustajaa ja tehtyä oikeita ratkaisuja viimeisellä kolmanneksella.

RoPS pääsee huomiseen otteluun hyvistä lähtökohdista. Edellisestä harjoitusottelusta on kulunut kymmenen päivää, joka on tarjonnut joukkueelle ehjän harjoitusjakson.

Miehistöstä on varmuudella poissa Elmeri Hirvonen, mutta kapteeni Jonathan Vervoort on takaisin kokoonpanossa.

- Parin pelaajan kohdella katsotaan vielä lauantai-iltana ja mahdollisesti aamullakin, mikä on tilanne, Mannila kertoo.

- Meidän ensimmäinen viikko on kuitenkin varsin kova. Siinä on kahdeksaan päivään kolme ottelua ja välissä matkustus Joensuuhun, joten kuormitusta tulee.

MP:n tuottamalla videolla päävalmentaja Juha Pasoja ja joukkueen kapteeni Antti-Ville Räisänen ennakoivat kauden avausta.

Lähde: RoPS

Video: Mikkelin Palloilijat

Artikkeliin liittyviä aiheita: