PalloTV - Kierrosennakko: Vieläkö KuPS liitää vai joko Honka humisee?
TULEVAT PELIT:

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Ykkönen

Ykkönen

Kansallinen Liiga

Kansallinen Liiga

Kansallinen Liiga

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
12.05.2021

Kierrosennakko: Vieläkö KuPS liitää vai joko Honka humisee?

Pallo pyörii tiiviseen tahtiin Kansallisessa Liigassa. Kolmen kierroksen viikko jatkuu helatorstain myötä neljän ottelun setillä tänään ja huomenna. Pöly ehtii hädin tuskin laskeutua, kun seuraava kierros on edessä jo sunnuntaina.

Sarjan viidennellä kierroksella pelataan monta mielenkiintoista ottelua. Yksi tarkka katse kohdistuu Espooseen, jossa FC Honka emännöi ykkösenä viilettävää Kuopion Palloseuraa. Ottelu alkaa arki-illasta huolimatta keskiviikkona jo klo 17:00.

FC Honka on ollut alkukauden selkein alisuorittaja. Seura lähti sarjaan mitalin kiilto silmissä, mutta neljän pelin jälkeen se roikkuu juuri ja juuri ylempään loppusarjaan oikeuttavalla sijalla. Tulokset ovat olleet vaatimattomia, vaikka FC Honka on pääasiassa kohdannut ennakolta heikompia joukkueita. Se hävisi HPS:lle, voitti JyPK:n rangaistuspotkumaalilla ja nousi avausottelussaan Ilvestä vastaan kahden maalin tappioasemasta tasapeliin.

Tulokset eivät kerro kaikkea FC Hongan pelaamien otteluiden tapahtumista. Tulokset puhuvat kuitenkin puolestaan. Maalit ratkaisevat ja vain ne muistetaan. Kenttäpelaamisen vastapainona FC Hongan maalinteko on ollut tervanjuontia. Vastustajan verkko on heilunut toistaiseksi vain viisi kertaa.

KuPS:n alkukausi on ollut toista maata. Kuopiolaisryhmä on edennyt voitosta voittoon suorastaan hyytävän kylmällä kliinisyydellä. Pohjoismakedonialainen hyökkääjä Gentjana Rochi on tehnyt jo kahdeksan häkkiä, joka on kolme neljäsosaa KuPS:n viimeistelemistä maaleista. Rochi ei ole jäänyt vielä kertaakaan maaleitta. Joukkueen puolustuskin on raudanluja. Päästettyjen maalien sarakkeessa seisoo pyöreä nolla.

Helsingissä ja Vantaalla paikallisotteluita

Pääkaupunkiseudulla pelataan kaksi mielenkiintoista paikalliskamppailua. Toinen niistä on HJK:n ja PK-35 välinen. Toisessa kohtaavat PK-35 Vantaa ja Tikkurilan Palloseura. Kumpikin ottelu on sellainen, jossa sarjataulukossa ylempänä olevalle jaetaan eväitä mitalitaistelussa pysymiseksi. Toisaalta sarjataulukossa alempana oleva tarvitsee kipeästi pisteitä, jotta paikka ylemmässä loppusarjassa ei ole uhattuna.

Helatorstain ainoa peli on Ahvenanmaalla. Siitä taitaa tulla Kansallisen Liigan kauden ensimmäinen ottelu, jossa on katsojia paikalla. Katsomoa miehitti pari sataa innokasta jalkapallojännäriä jo sunnuntaisessa Veikkausliigan ottelussa IFK Mariehamn - AC Oulu. Helatorstaina on mielenkiintoista nähdä, kantaako HPS:n avausvoitosta saama itseluottamusboosti myös Maarianhaminassa vai oli FC Hongan voittaminen pelkkä suonenveto.

Jumbofinaali peruttu koronakaranteenin vuoksi

Ilveksen ja Jyväskylän Pallokerhon välinen jumbofinaali on sen sijaan jouduttu perumaan. Tamperelaisten riveistä löytyi yksi koronatartunnan saanut pelaaja, minkä vuoksi joukkue asetettiin karanteeniin seuraavan 14 päivän ajaksi. Karanteeni peruu JyPK:n lisäksi myös HPS:n ja PK-35 Vantaan kohtaamiset. Ne siirretään pelattavaksi myöhemmin.

Koronatartunnan saanut pelaaja ei ollut mukana edellisessä ottelussa. Se tarkoittaa onneksi sitä, että altistusketju rajoittuu pelkästään Ilveksen sisälle.

Kierroksen ottelut:
Ke 12.5. FC Honka - KuPS klo 17:00
Ke 12.5. HJK - PK-35 klo 18:30
Ke 12.5. Ilves - JyPK siirretty koronakaranteenin vuoksi
Ke 12.5. PK-35 Vantaa - TiPS klo 19:00
To 13.5. Åland United - HPS klo 17:00

-Raine Pernu

Artikkeliin liittyviä aiheita: