PalloTV - VPS voitti huonollakin pelillä

Se suomalainen jalkapallosivusto

Ottelukooste
|
12.05.2021

VPS voitti huonollakin pelillä

Vaasan Palloseura avasi voittotilinsä Ykkösessä lyömällä kauden ensimmäisen pelinsä pelanneen Gnistanin maalein 2-0 (0-0). Ottelu pelattiin Vaasassa lämpimässä ja aurinkoisessa säässä, josta jalkapallon parissa nauttimaan oli päässyt kesän ennätysyleisö - 428 katsojaa.

VPS:llä on yksi Ykkösen kovimmista hyökkäyskalustoista. Se on myös pallonhallintajoukkue. Näiden kahden faktan valossa VPS esiintyi kotiyleisölleen kohtuu vaatimattomasti. Hyvän joukkueen merkki kuitenkin on, että se pystyy voittamaan huonollakin pelillä.

Pallollisen pelin ontuminen päästi Gnistanin mukaan otteluun. Lähes koko ensimmäisen puoliajan kentältä jäi enemmän mieleen hyvin organisoitu ja pirteäjalkainen helsinkiläisjoukkue. Pelin kuva muuttui kokonaan, kun Maximo Tolonen ajettiin kentältä ensimmäisen puoliskon lisäajalla.

VPS:n Aatu Laatikainen leikkasi Tolosen juoksulinjalle, mistä Gnistanin pelaaja turhautui ja kopautti vaasalaista kintuille. Rike oli selvä, mutta kentältä poisto punaisen kortin myötä tuntuu kovalta ratkaisulta. Tahallisuutta ei voi kiistää, mutta punaiseen korttiin kuuluva kohtuuton voimankäyttö puuttui tilanteesta kokonaan.

Jäätyään vajaalle Gnistan alkoi puolustaa ja hakea kaikin keinoin maalitonta tasapeliä. Se antoi VPS:lle pelin avaimet. Kotijoukkue jauhoi ja jauhoi niin kauan, kunnes maaliverkko lopulta heilui. Riku Jääskän avausmaalia saatiin odottaa ottelun 74. minuutille. Laatikainen syötti Steven Morriseylle, joka löysi Jääskän linjan takaa ja tämä pani pallon reppuun. Kalle Multanen oli myös tilanteessa hyvin mukana.

Gnistanin pelaajien mielestä tilanne oli paitsio. Jääskän ja Multasen sijainti oli siinä ja siinä, olivatko he paitsioasemassa vai eivät. Mutta jos olivat, he eivät vaikuttaneet peliin, mikä sääntöjen nykymuodon ja -tulkinnan mukaisesti oikeuttaa paitsioasemassa olemiseen vanhojen tulkintojen näkökulmasta.

Toinen maali syntyi Sebastian Strandvallin ammuttua kierteisen kulmapotkun suoraan maaliin. Kaksi kotijoukkueen pelaajaa oli tekemässä hyvää maskia, joten pallon painuttua verkkoon keltapaitaisilla pelaajilla oli jälleen kädet käytössä - toisilla pystyssä ja toisilla levällään. Ottelun pääyttyä nähtiinkin ikävä episodi, kun Gnistanin maalivahti Jiri Koski poltti proppunsa kokonaan. Kaksi pelaajaa joutui pitelemään hänestä kiinni, ettei Koski ryntäisi erotuomarin kimppuun. Toisen keltaisen kortin verran palautetta kuitenkin tuli ja samalla jo toinen kentältä poisto Gnistanille.

VPS on erinomainen joukkue. Kun se löytää punaisen langan pallolliseen pelaamiseensa ja pystyy hyödyntämään kovan hyökkäysarsenaalinsa, on se kova vastustaja tässä sarjassa. Gnistankaan ei ole huono. Sen tulee vielä moni joukkue huomaamaan.

VPS - Gnistan 2-0 (0-0)
74. 1-0 Riku Jääskä
86. 2-0 Sebastian Strandvall
yleisöä: 428

-Raine Pernu

Artikkeliin liittyviä aiheita: