PalloTV - Itku lyhyestä ilosta

Ruutu on kotimaisen jalkapallon koti

Katso kaikki matsit! Ruutu+ alk. 6,95€/kk - kokeile maksutta!

Se suomalainen jalkapallosivusto

Ottelukooste
|
16.05.2021

Itku lyhyestä ilosta

PK-35 Vantaa haki täydet kolme sarjapistettä Jyväskylästä voittamalla JyPK:n maalein 3-1 (0-0). Ottelu pelattiin hankalissa olosuhteissa. Rankka sadekuuro piiskasi Harjun muutenkin kevätkuntoisen nurmen pehmeään ja liejuiseen kuntoon eikä sateella pelaaminen sitä kenttämestarin riesaksi ainakaan parantanut.

Olosuhteista johtuen hienouksia ei nähty. JyPK kävi ensimmäisen puoliajan puolustussotaa vantaalaisia vastaan, mutta tolpat, vastustajan epäonni ja Kansallisessa Liigassa tänään debytoinut, FC Hongan organisaatiosta Jyväskylään siirtynyt Liisa Tuomi pitivät nollan taululla. Pelin painopisteen huomasi hauskalla tavalla kentästäkin. Kotijoukkueen pääty oli mustalla mullalla taukoon mennessä, mutta vierasjoukkueen päädyssä ruoho oli suhteellisen neitseellisessä kunnossa.

JyPK ilahdutti runsaslukuista kotiyleisöään menemällä johtoon ensimmäistä kertaa tällä kaudella. Pitkä hyökkäys ja pitkä palloralli maalin edustalla päättyi siihen, että kotijoukkueen jenkkivahvistus Claire Oates pääsi keskeltä ruuhkaa tökkäämään pallon maaliin.

Ilo johtomaalista osoittautui lyhytaikaiseksi. Verkko soi JyPK:n päässä jo neljä minuuttia myöhemmin, kun Oona Sevenius tasoitti pelin vapaapotkun jälkitilanteesta. PK-35 Vantaa kaatoi uuden annoksen kylmää vettä JyPK:n niskaan hetkeä myöhemmin, jolloin Sanna Saarinen vei vieraat johtoon. Sevenius sinetöi voiton ottelun loppuminuuteilla puskemalla kulmapotkun Tuomen selän taakse.

Voitto oli tärkeä vantaalaisille. Samalla, kun sen helsinkiläiskaima hävisi Ahvenanmaalla, PK-35 Vantaa sai tukevamman otteen keskikastin sijoituksista ja paikasta ylempään loppusarjaan. Tiukka se ote ei ole mutta tukevampi kuin ennen tätä ottelua. JyPK:n asema sarjan hännillä muuttui entistä murheellisemmaksi.

Viranomaiset olivat jo antaneet luvan avata Harjun stadionin portteja. Ottelua seurasi Kansalliseen Liigaan jo ihan mukiin menevä määrä katsojia, 297 silmäparia. Hiukan ollaan jäljessä, sillä JyPK:n yleisökeskiarvo viime kaudella oli reippaasti kolmen ja puolensadan yläpuolella.

JyPK - PK-35 Vantaa 1-3 (0-0)
57. 1-0 Claire Oates
61. 1-1 Oona Sevenius
67. 1-2 Sanna Saarinen
86. 1-3 Oona Sevenius
yleisöä: 297

-Raine Pernu

Artikkeliin liittyviä aiheita: