PalloTV - Kärkiottelusta tuli yksipuolinen show

Se suomalainen jalkapallosivusto

Ottelukooste
|
16.05.2021

Kärkiottelusta tuli yksipuolinen show

Kuopion Palloseuran suvereeni meno Kansallisessa Liigassa jatkuu. Se kohtasi kärkiottelussa Tikkurilan kaimansa, joka ei lopulta sarjakakkosen arvoista esitystä harvalukuiselle yleisölle tarjonnut. Kotijoukkue latoi tulostaululle tylyt 5-1 (1-0) lukemat ja jatkaa liigan kärjessä ilman pistemenetyksiä.

Ottelu saatiin spekulaatioista huolimatta pelattua keskeytyksettä loppuun asti. Jo alkuvihellyksen aikoihin Kuopion taivaalla leijui uhmakkaan näköinen musta ukkospilvi, josta alkoi sataa rankasti ensimmäisen puoliajan puolivälin jälkeen. Turvallisuusuhkaa ei lopulta tullut. Ukkonen kuivui kasaan, mutta vettä tuli silti muutaman päivän tarpeisiin.

Näyttää vahvasti siltä, että ainoa tapa pysäyttää KuPS on koko joukkueen uhrautuva puolustuspelaaminen sekä vastahyökkäykset ja erikoistilanteet. Kun puolustusryhmitystä joutuu avaamaan hyökkäyspelin hyväksi, KuPS:n käytössä oleva maalintekoarsenaali panee heti ranttaliksi. TiPS sai sen kokea nahoissaan tänään.

Ottelun alku oli tunnustelevaa ja ensimmäiset hetket povasivat hyvätasoista kärkikamppailua. TiPS oli hetken aikaa jopa niskan päällä, kunnes KuPS pääsi hiukan onnettarenkin avulla johtoon. TiPS:n maalivahti nyrkkeili Emma Peuhkurisen kierteisen kulmapotkun omaan maaliin. Vieraiden selkäranka katkesi toisen puoliajan alussa tulleisiin Maja Göthbergin ja Aino Krögerin maaleihin.

Maalipörssiä johtava pohjoismakedonialainen Gentjana Rochi ei jäänyt tänäänkään osumitta. Hän viimeisteli KuPS:n neljännen maalin lisäten kokonaissaldonsa kymmeneen. Rochin maaliputken pituus on nyt jo kuusi ottelua. Kröger saa kuitenkin tililleen päivän komeimman maalin - hieno yksilösuoritus paikan rakentamisessa ja upean upea laukaus.

Aada Törrönen kaunisteli vielä lukemia 5-0:aan. TiPS:n kuparinen rikkoutui lisäajalla, jolloin KuPS:n puolustuksen ajatukset olivat jo loppuvihellyksessä. Oona Siren sai nappikeskityksen ja puski pallon verkkoon kenenkään pahemmin estelemättä. Se oli ensimmäinen pelitilannemaali KuPS:n verkkoon tällä kaudella. Jos kuopiolaisten hyökkäysvoima pelottaa, tuo fakta kertoo myös toisesta yhtä vahvasta aseesta - seuran puolustuksen lujuudesta.

KuPS - TiPS 5-1 (1-0)
36. 1-0 Emma Peuhkurinen
48. 2-0 Maja Göthberg
50. 3-0 Aino Kröger
72. 4-0 Gentjana Rochi
78. 5-0 Aada Törrönen
90+2 5-1 Oona Siren
yleisöä: 105

-Raine Pernu

Artikkeliin liittyviä aiheita: