PalloTV - Kierrosennakko: TiPS kokeilee jarruttaa KuPS:n menoa
TULEVAT PELIT:

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
16.05.2021

Kierrosennakko: TiPS kokeilee jarruttaa KuPS:n menoa

Kansallisen Liigan härkäviikko lähestyy loppuaan. Sarjan kuudes kierros pelataan sunnuntaina ja maanantaiksi riittää vielä yksi ottelu. Ilves on edelleen koronakaranteenissa, minkä vuoksi se joutuu olemaan pakkolevossa ja tamperelaisten alkuperäinen vastustaja HPS jää ilman ottelua.

Vaikka runkosarjaa on pelattu vasta reilu neljännes, alkaa sarjataulukko muovautua ennakkoasetelmien mukaisiin uomiin. KuPS:n kärkipaikka ei ole millään tavalla yllätys, mutta sen noin vahva alku on. Kuopiolaiset ovat voittaneet kaikki viisi peliään. Mitaliehdokkaista matkalla on kaatunut selvin numeroin niin HJK kuin FC Honkakin.

KuPS:n oman pään nolla kesti 383 minuuttia ennen kuin FC Hongan Heini Toivonen sai puskettua kulmapotkussa pallon savolaisten verkkoon. Pelitilannemaali on siis vielä tekemättä. Timanttisen puolustuksen lisäksi KuPS:lla on tulivoimainen hyökkäys. Pohjoismakedonialainen Gentjana Rochi on tehnyt viidessä ottelussa yhdeksän maalia. Verkko on heilunut joka pelissä.

KuPS:n kovin haastaja, puolustava Suomen mestari Åland United koki talvella muodonmuutoksen. Lähtijöitä ja tulijoita riitti, minkä vuoksi yhteispeli on hakenut uomiaan. Joukkueen näpeistä on karannut jo neljä sarjapistettä. KuPS on niin kovassa kuosissa, että mestaruuden uusimiseksi ne saattavat olla jopa ratkaisevia.

Tiiviimmin kuopiolaisten niskaan hengittää nyt TiPS, joka joutuu luottamaan toisenlaisiin aseisiin. Vahvistukset jäivät hankkimatta, mutta joukkueen runko pysyi kasassa. TiPS on yhteen hitsautunut ja vuoden kokeneempi kuin viime kaudella. Onkin mielenkiintoista nähdä, millaisen haasteen vantaalaiset heittävät KuPS:lle sunnuntaina.

FC Hongan ja PK-35 Vantaan suoritukset ovat toistaiseksi olleet alakuloisia ja ennakoituja heikompia. Talvikauden otteluissa loistanut PK-35 Vantaa on pudonnut jopa ylempään loppusarjaan oikeuttavan viivan alapuolelle. HPS:n, Ilveksen ja JyPK:n asema sarjan hännillä on niin ikään odotettu.

Sunnuntaisen kärkikamppailun lisäksi kannttaa nostaa esille maanantaina pelattava FC Honka - HJK.

Kierroksen ottelut
Su 16.5. JyPK - PK-35 Vantaa klo 16:00
Su 16.5. KuPS - TiPS klo 16:00
Su 16.5. Åland United - PK-35 klo 17:00
Su 16.5. Ilves - HPS siirretty koronakaranteenin vuoksi
Ma 17.5. FC Honka - HJK klo 18:30

-Raine Pernu

Artikkeliin liittyviä aiheita: