PalloTV - Värikkäät pelit seuraavat Gnistania
TULEVAT PELIT:

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Se suomalainen jalkapallosivusto

Ottelukooste
|
16.05.2021

Värikkäät pelit seuraavat Gnistania

Gnistan ja porilainen MuSan Salama tasasivat Ykkösen sarjapisteet maalein 1-1 (0-1). Gnistanille piste oli kauden ensimmäinen. Yhden ottelun enemmän pelannut MuSa sai tililleen jo toisen tasapelinsä.

Gnistan lähti otteluun haastavista lähtökohdista. Joukkue menetti kentältä poistojen myötä kaksi avauskokoonpanon pelaajaa pelikieltolaisten listalle kauden avauksessa Vaasassa. Keskikenttäpelaaja Maximo Tolonen potkaisi pallottoman pelaajan nurin ja maalivahti Jiri Koski katseli kahteen otteeseen keltaista korttia suunsoiton vuoksi.

Värikkäitä tapahtumia riitti myös tähän otteluun eikä punaiselta kortilta säästytty tälläkään kertaa. Sen sai porilaisten Juuso Rantala, joka ehti vaihdosta tultuaan olla kentällä vain nelisentoista minuuttia. Rantala tuli rajusti pallontavoittelutilanteeseen ja hänen kyynärpäänsä osui Gnistanin Jimi Kovalaista leukaan. Kovalaiselta katkesi filmi ja hän putosi vielä kanveesiin lyöden päänsä Oulunkylän kentän tekonurmeen.

Monien hämmästykseksi Kovalainen pelasi ottelun loppuun. Keskustelupalstat täyttyivätkin nopeasti spekulaatioista, oliko kyseessä härski, Jussi-patsaan arvoinen vedätys vaiko suurta edesvastuuttomuutta sekä pelaajalta jatkaa pelaamista että valmennusjohdolta antaa vetää jäljellä olleet minuutit loppuun. Tässä vaiheessa Gnistan oli tehnyt kolme pelaajavaihtoa kahdessa vaihtotapahtumassa ja vaihtomiehiä jäljellä, joten uusi mies olisi ollut mahdollista heittää kehiin.

Ottelun avausmaali syntyi erikoisella tavalla. Gnistanin maalivahdin purkuyritys osui yli 2-metristä färsaarelaista hyökkääjäkolossia päähän, josta pallo meni suoraan MuSa:n konkarikärki Samu-Petteri Mäkelälle. Hänellä oli helppo työ viimeistellä pallo maaliin. Gnistanin puolustajia ei näkynyt mailla eikä halmeilla. Pasi Forsman ampui tasoituksen vapaapotkusta.

Gnistan - MuSa 1-1 (0-1)
28. 0-1 Samu-Petteri Mäkelä
64. 1-1 Pasi Forsman

-Raine Pernu

Artikkeliin liittyviä aiheita: