PalloTV - Rasmus Karjalainen – Nuoren futisammattilaisen tie (1/3)

Se suomalainen jalkapallosivusto

Extra
|
18.05.2021

Rasmus Karjalainen – Nuoren futisammattilaisen tie (1/3)

Sarjamme ”Rasmus Karjalainen - nuoren ammattilaisen tie” ensimmäisessä osassa juttelemme hänen siirroistaan Hollantiin ja Ruotsiin.

Hyökkääjä Rasmus Karjalainen, 25, on yksi niistä epäonnisista futareista, jonka unelma EM-lopputurnauksesta jää tällä kertaa haaveeksi loukkaantumisen vuoksi. Karjalainen on kahden viime kauden aikana alkanut vakiinnuttaa paikkaansa päävalmentaja Kanervan listoilla, joten paikka lopputurnausmiehistössä olisi ollut ulottuvilla.

Karjalainen on hyvä esimerkki erilaisesta pelaajapolusta. Kakkosesta AC Oulun kautta Kemiin pelaamaan liigaa, jossa viimeisteli vajaat kymmenen maalia debyyttikaudellaan. Sitä seurasi kaksi maalirikasta kautta KuPS:ssa ja muutama esiintyminen Huuhkajapaidassa.

Tämä herätti ulkomaalaisten seurojen ja pelaaja-agenttien mielenkiinnon. Seurasi siirto KuPS:sta Hollannin pääsarjan Fortuna Sittardin riveihin. Viime kaudella matka jatkui lainasiirrolla Ruotsiin Örebro SK:n paitaan Allsvenskaniin.

Toimittaja: Junnu Leskelä
Kuvaus: Olli Luoma-aho / Feeniks Visual Oy
Leikkaus: Janne Dahlman / Feeniks Visual Oy