PalloTV - Kierrosennakko: JyPK jahtaa avauspisteitä
TULEVAT PELIT:

Ykkönen

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Kansallinen Liiga

Kansallinen Liiga

Suomen Cup

Kansallinen Liiga

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
21.05.2021

Kierrosennakko: JyPK jahtaa avauspisteitä

Kansallinen Liiga on palaamassa normaaliin päiväjärjestykseen tämän viikonvaihteen kierroksella. Korontakaranteenissa ollut Tampereen Ilveskin vapautuu erityksestään ja pääsee potkimaan palloa otteluiden nettilähetyksien katsomisen sijasta.

Hyvät ovat olleet hyviä, keskinkertaiset keskinkertaisia ja vähemmän hyvät vähemmän hyviä - kaikki ennakko-odotusten mukaisesti. Sitähän tässä on koko alkukausi jauhettu. Tasaisia vääntöjä on ollut vähän ja yllätystuloksia vielä vähemmän. Siksi katseet suuntautuvatkin kaikkein vahvimmin niihin otteluihin, jotka pelataan erilaisten blokkien sisällä. Blokeista kiinnostavat vahvimmin mestaruus- ja mitalitaistelu sekä selviytymiskamppailu paikasta auringossa.

Taistelu putoamista vastaan saakin vihdoin eloa, kun lauantaina pelataan kauden ensimmäinen ottelu jumbotrioon kuuluvien seurojen kesken. Otteluita piti olla jo aikaisemmin, mutta Ilveksen karanteeni sotki kuviot. Ensimmäisessä selviytymiskamppailussa HPS emännöi Jyväskylän Pallokerhoa kotikentällään. HPS:n pistesaalis koostuu FC Hongasta otetusta yllätysvoitosta. JyPK on edelleen nollakerhossa.

Helsingissä pelataan tärkeistä pisteistä myös toisessa ottelussa, jossa HJK saa vastaansa Åland Unitedin. Ahvenanmaalaisten joukkue hajosi mestaruuskauden jälkeen ja uuden ryhmän yhteispeli on ollut vielä haussa. Se on maksanut Åland Unitedille jo viisi sarjapistettä. KuPS on niin kovassa vedossa, että Åland Unitedilla on ase ohimolla joka ottelussa. Pisteet kelpaisivat myös HJK:lle. Mestaruusjuna meni jo, mutta muut värit ovat Klubin saavutettavissa.

Mitalikeittoa hämmennetään myös ottelussa TiPS - FC Honka. On mielenkiintoista nähdä, miten TiPS on toipunut kärkiottelussa KuPS:lta saamastaan selkäsaunasta. On kantautunut myös tietoja, joiden mukaan tikkurilalaisten taustoissa kuohuu seuran johtoporrasta myöten. Vaikuttaako se pelaamiseen vai ei?

FC Hongan alkukausi on ollut vaikea. Nyt on viimeinen hetki ottaa taisteluvoitto vaikka repimällä. Kolme pistettä piristäisi kummasti mestaruushaavein sarjaan lähteneen espoolaisryhmän tulevaisuuden näkymiä. Muilla tuloksilla FC Honka voi ryhtyä keskittymään enemmän varmistamaan paikkaa ylempään loppusarjaan sekä kehittämään peliään ja avaamaan takalukkoaan syksyn ratkaisuotteluja varten.

Muissa otteluissa PK-35 kohtaa KuPS:n sunnuntaina ja PK-35 Vantaa saa vastaansa Ilveksen maanantai-iltana.

Kierroksen ottelut
La 22.5. HJK - Åland United klo 14:00
La 22.5. PK-35 - KuPS klo 14:00
La 22.5. TiPS - FC Honka klo 18:00
La 22.5. HPS - JyPK klo 18:30
Ma 24.5. PK-35 Vantaa - Ilves klo 19:00

-Raine Pernu

Artikkeliin liittyviä aiheita: