PalloTV - Verkot heiluivat ja punaiset viuhuivat
TULEVAT PELIT:

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Se suomalainen jalkapallosivusto

Ottelukooste ja raportti
|
21.05.2021

Verkot heiluivat ja punaiset viuhuivat

Olipahan erikoinen matsi! Muuta ei voi todeta perjantai-illan Ykkösen ottelusta, jossa EIF haki täyden pistepotin Helsingin Pihlajamäestä. PK-35 kaatui värikkäinen vaiheiden jälkeen maalein 3-2 (0-1).

Ottelun avauspuolikas lupasi ihan toisenlaista lopputulosta kuin loppujen lopuksi tuli. EIF tyytyi pyörittelemään pikkusievää alhaalla eikä päässyt kunnolla hyökkäämään, kun PK-35 prässäsi voimakkaasti vastustajaa omalla hyökkäysalueellaan.

Isäntien kannalta alkoi näyttää hyvältä, kun Eetu Puro pääsi tekemään avausmaalin varhaisessa vaiheessa. Osuman saa ottaa piikkiinsä alakerran puolustajakaksikko. Tuukka Andberg jäi ratkaisevasti jälkeen keskityttyään viittoilemaan paitsiota eikä hänen aisaparinsa huomannut laidalta takaa noussutta Jonathan Muzingaa. Maalivahti pelasti EIF:n läpiajolta, mutta Puron nostolle hän ei voinut enää mitään.

Kaiken kaikkiaan EIF oli yllättävän pehmeä koko avauspuolikkaan ajan. Kun otteisiin tuli kovuutta, sitä tuli kerralla liikaa. Ottelun ensimmäinen punainen kortti nousi Andbergille hetkeä ennen taukoa. Hän jyräsi nappulat edellä entisen seurakaverinsa Esa Terävän ja joutui ansaitusti suihkun puolelle. Kaikeksi onneksi Terävä pystyi hellän hoivan jälkeen pelaamaan ottelun loppuun asti.

Maalin johto, vastustaja vajaalla ja aikaa kolme varttia. Pannaan homma siististi pakettiin ja lähdetään viikonlopun viettoon. Näinhän sen pitäisi mennä, mutta PK-35:n paketti sekosi totaalisesti. Iskikö paniikki, tuliko epätietoisuus vai repesivätkö rotseista napit sinkoillen pitkin pukuhuonetta? Mene ja tiedä.

Pehmeästi pelanneelle EIF:lle ulosajo oli herätys ryhtyä taistelemaan. Se sai urakkaansa onnekkaasti apua, kun pallo meni omaan maaliin Juuso Liukkosen ja Olli Jakosen leipomasta paikasta. PK-35 pääsi vielä uudelleen johtoon rangaistuspotkusta, joka tuomittiin EIF:n maalivahdin kaadettua isäntien Rami Tirkkosen. Muzinga kiitti ja kumarsi.

Viimeistään tässä vaiheessa hyvän olon tunne valtasi isäntien päät. William Lindqvist tasoitti kulmapotkun jälkitilanteesta. PK-35 ei saanut siivottua palloa millään pois omalta maaliltaan. Koko maalinedusmylläkkä muistutti kaikkine huiskimisineen ja potkimisineen enemmän ala-asteen liikuntatunnilla pelattua jalkapalloa kuin jotain, joka tapahtuu Ykkösen tason ottelussa.

Tasoituksesta alkoi PK-35:n kärsimysten tie. Vajaalla pelaamisesta huolimatta EIF meni johtoon Zacharias Ekströmin maalilla.

Kohta tapahtumarikkaassa pelissä siirryttiin toiseen päähän. Charles Katashiran veto osui maaliviivalla Jarkko Heimosta käteen. Tuloksena oli toinen kentältäpoisto ja rangaistuspotku. Tätä kotijoukkueen pelaajien oli vaikea sulattaa, sillä pallo meni myös maaliin. Rike oli kuitenkin tapahtunut aikaisemmin eikä tuomarilla ollut muuta vaihtoehtoa kuin hylätä maali ja panna pallo pilkulle. Muzinga asteli päättäväisesti suorittamaan toistakin rankkaria. Tarjottua sankarin viittaa ei tarvittu, sillä laukaus lähti sputnikina taivaalle. Sankarista tuli antisankari.

Vaikka isännillä oli loppuminuuttien ajan kahden miehen ylivoima, sen tasoitusyritykset olivat seinään puskemista. Vastassa oli kahdeksan miehen uhrautuvasti puolustanut muuri, jonka rikkominen osoittautui lopulta ylitsepääsemättömäksi esteeksi.

EIF nousi voitollaan Ykkösen kärkipaikalle. Tätä paikkaa se saa pitää ainakin huomiseen asti, kun kakkoseksi pudonnut RoPS kohtaa MuSa:n.

PK-35 - EIF 2-3 (1-0)
14. 1-0 Eetu Puro
50. 1-1 oma maali
53. 2-1 Jonathan Muzinga (rp)
60. 2-2 William Lindqvist
78. 2-3 Zacharias Ekström

-Raine Pernu

Artikkeliin liittyviä aiheita: