PalloTV - Åland United rikkoi HJK:n kotitaian

Se suomalainen jalkapallosivusto

Ottelukooste ja raportti
|
22.05.2021

Åland United rikkoi HJK:n kotitaian

HJK ja Åland United pelasivat hyvätasoisen ja kovatempoisen ottelun Töölön jalkapallostadionilla Helsingissä. Åland United vei kärkikamppailusta pisteet mukanaan maalein 2-0 (2-0). Samalla se ilmoittautui yhä selvemmin ainoaksi kapulaksi, joka voi survoa itsensä lujaa vauhtia kulkevan KuPS-vankkurin rattaisiin.

Åland Unitedin voitto teki myös historiaa. HJK:n yli kahden ja puolen vuoden mittainen tappiottomien kotiotteluiden putki katkesi tähän päivään. HJK hävisi edellisen kerran kotikentällään kauden 2018 viimeisellä kierroksella, jolloin PK-35 Vantaa haki pisteet Töölöstä. Vielä pidempi historia oli Klubin ja Åland Unitedin keskinäisillä kohtaamisilla. Ahvenanmaalaiset voittivat Klubin sen kotikentällä edellisen kerran päivää vaille tasan kuusi vuotta sitten.

Maalintekijöinä kunnostautuivat Mariana Pereira Jaleca ja Pille Raadik. Toinen maaleista syntyi HJK:n pelatessa kahden vajaalla. Maaria Roth oli hoidettavana kentän laidalla ja Laura Huhdalla oli jotain ongelmia peliasunsa kanssa, minkä vuoksi hän joutui odottamaan pääsyä kentälle. Åland United oli saanut kulmapotkun ennen Rothin loukkaantumista ja se annettiin ensin ennen kuin pelaajat pääsivät takaisin. HJK:n valmennusjohto kävi tilanteessa sen verran lämpimänä, ettei korteiltakaan vältytty.

Åland United prässäsi korkealta ja kovaa. Se avasi HJK:lle tilaa keskikentälle hyökätä, mutta viimeistelyssä oli toivomisen varaa. Toisaalta vieraiden maalissa Christina Dinesonia harvoin puolihuolimattomilla sutaisuilla edes yllätetään. Toisella puoliajalla HJK esiintyi ensimmäistä huomattavasti pirteämmin, mutta Åland United keskittyi johtonsa suojaamiseen eikä kotijoukkue saanut kuparistaan rikottua.

HJK - Åland United 0-2 (0-2)
23. 0-1 Mariana Pereira Jaleca
40. 0-2 Pille Raadik

Artikkeliin liittyviä aiheita: