PalloTV - KuPS taisteli tärkeän pisteen Maarianhaminasta

Se suomalainen jalkapallosivusto

Ottelukooste ja raportti
|
29.05.2021

KuPS taisteli tärkeän pisteen Maarianhaminasta

Åland United - KuPS 1-1 (0-0)

Viime vuoden tuplamestari Åland United kohtasi lauantaina naisten Kansallisen Liigan kärkikamppailussa läpi alkukauden voitosta voittoon marssineen KuPS:n. Maarianhaminassa kotiottelunsa pelaavan Ålandin väristen lasien läpi ottelun lähtökohtia tarkasteltaessa tappio olisi jo tässä vaiheessa kautta turmiollinen: KuPS on repinyt seitsemän kierroksen aikana jo viiden pisteen etulyöntiaseman ennen iltapäivän vääntöä.

Fyysinen ja palloa hyvin liikuttanut KuPS otti pelin ja kenttätilan haltuunsa tunnustelevien avausminuuttien jälkeen ja vyörytti useita vaarallisia hyökkäyksiä kotijoukkueen puolustusalueelle. Åland United oli merkinnyt jo ennen ottelua paksulla tussilla peräti 12 maalia kevään sarjapeleissä paukuttaneen Gentjana Rochin erityishuomion kohteeksi. Rochin saadessa pallon kotijoukkueen puolustus pyrki tuplaamaalla saamaan hänet pelin ulkopuolelle.

KuPS:n pallonhallinnasta huolimatta hyvin organisoitu kotijoukkue kykeni kääntämään peliä omalta puolustusalueeltaan prässin alla pitkillä syötöillä ja loi myös useamman potentiaalisen maalintekotilanteen maalittomalla, mutta pelillisesti tasokkaalla avausjaksolla.

Åland Unitedin 1-0 johtomaali 52.minuutilla oli erinomainen työnäyte joukkueen vastaiskupelistä. Kotijoukkueen keskikenttä käänsi pelin yli 40 metrin määrämittaisella keskityksellä kuopiolaisten rangaistusalueelle. Karen Reyes hyödynsi nopeasta tilanteenvaihdosta syntyneen tilan ja laukoi pallon poikittaissyötöstä ensimmäisellä kosketuksella ohi Emma Immosen.

Johtomaalista lisää virtaa saanut Åland pyrki aktiivisella prässipelillään pitämään pelin painopisteen kuopiolaisten kenttäalueella ja sai luotua sen myötä tilanteita, mutta vieraiden puolustus kesti kunnialla vaikeat hetket.

KuPS teki kuitenkin sarjatilanteen kannalta tärkeän, ottelun viimeiseksi osumaksi jääneen 1-1 tasoitusmaalin 80.minuutilla kotijoukkueen puolustuksen suosiollisella avustuksella. Aino Kröger laukoi pallon ohi hienon ottelun torjuneen kokeneen jenkkivahvistuksen Christina Dinesonin.

Lauantain kärkikamppailu tarjosi yleisölle vauhtia ja hyvää fyysistä vääntöä. Ottelun maalintekotilanteita peilaten pistejako ei ollut vääryys.

- Emme saaneet pidettyä palloa tänään riittävästi kontrollissamme. KuPS oli tehnyt kotiläksynsä erittäin hyvin ja otti prässillään pois meidän lyhyen pelinavaamisemme. Piste oli kuitenkin tärkeä sarjatilanteen kannalta, kotijoukkueen Monica Hagström kommentoi Ruudun otteluhaastattelussa.

Kahdeksan pelatun kierroksen jälkeen KuPS jatkaa sarjan kärjessä 22 pisteellään. TiPS löi tänään HPS:n maalein 5-1 ja nousi sarjan kakkoseksi 18 pisteellään. Åland United väijyy kuitenkin tuntumassa vain yhden pisteen vähemmän keränneenä.

Ottelun tilastot
58. 1-0 Karen Reyes
80. 1-1 Aino Kröger
yleisöä: 254

Toimittaja: Marko Halmekangas

Artikkeliin liittyviä aiheita: