PalloTV - Pikkuhuuhkajissa katsotaan pelitaitoa – ei ikää

Se suomalainen jalkapallosivusto

Extra
|
02.06.2021

Pikkuhuuhkajissa katsotaan pelitaitoa – ei ikää

PalloTV tapasi miesten U-21-maajoukkueen päävalmentajan Juha Malisen ennen joukkueen kokoontumista ensimmäisiin harjoitusmaaotteluihinsa Ruotsia ja Slovakiaa vastaan. Syksyllä alkavissa EM-karsinnoissa joukkue koostuu vuonna 2000 ja myöhemmin syntyneistä pelaajista. Haastattelussa Malinen kertoo uuden joukkueensa pelaajavalintojen taustoista, valintaperusteista sekä niiden vaikutuksesta pelitapaan. Lisäksi hän luo katseen tulevaan Ruotsi-otteluun.

Falkenbergissä torstaina pelattava Ruotsi-ottelu on molempien U-21-joukkueiden ensimmäinen maaottelu nykykoostumuksessaan. Ottelun jälkeen Pikkuhuuhkajat matkaavat harjoitusotteluun Slovakiaan, jossa vastassa on isäntämaa 8. kesäkuuta.

U21-joukkueen karsinnat käynnistyvät syyskuussa. Suomen kanssa samassa lohkossa pelaavat Azerbaidzhan, Kroatia, Norja ja Viro. Lohkovoittajat ja paras kakkonen pääsevät suoraan lopputurnaukseen, joka pelataan Georgiassa ja Romaniassa kesällä 2023. Muut lohkojensa kakkoset karsivat neljästä lopputurnauspaikasta syksyn 2022 aikana. Lopputurnaukseen pääsee isäntien lisäksi 14 maata.

Ruotsi-ottelu on nähtävissä Yle Areenassa torstaina kello 17.45 alkaen.

PalloTV