PalloTV - Kierrosennakko: Runkosarjan kevätkierros päättyy

Ruutu on kotimaisen jalkapallon koti

Katso kaikki matsit! Ruutu+ alk. 6,95€/kk - kokeile maksutta!

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
03.06.2021

Kierrosennakko: Runkosarjan kevätkierros päättyy

Kansallisen Liigan runkosarjan kevätkierros päättyy tällä viikolla. Otteluita on ripoteltu pitkin viikkoa, ja ne pelataan torstaina, perjantaina sekä sunnuntaina.

Kansallisen Liigan kevään kliimaksi osui viime viikonloppuun, kun Åland United ja Kuopion Palloseura pelasivat kärkikamppailun Maarianhaminassa. Seitsemän ottelua voitosta voittoon edenneen KuPS:n kannalta pelattu 1-1 tasapeli oli sille erinomainen tulos. Se pääsee kevään viimeiselle kierrokselle mukavalla neljän pisteen karkumatkalla ja kaiken järjen mukaan kaulan pitäisi säilyä, sillä KuPS kohtaa vasta yhden pisteen saalistaneen Ilveksen.

Yhdeksäs kierros on moraaliseksi loppuotteluksi tituleeratun kärkiottelun jälkeen ikään kuin hiljainen laskeutuminen kesäloman viettoon. Huippuotteluita ei kalenterissa ole. Kaikki pelit ovat sellaisia, joissa toinen osapuoli on selkeä suosikki. Kaiken hyvän päälle jännittävin ottelu pelataan jo tänään, kun liigan loppusarjoihin jakavan viivan tuntumassa PK-35:t kohtaavat toisensa. Kova peli lienee luvassa, sillä molemmat kaipaavat lisää pisteitä betonoidakseen asemiaan syksyn ylempään loppusarjaan.

Toinen mielenkiintoinen ottelu pelataan sunnuntaina. Åland United matkustaa silloin FC Hongan vieraaksi. Mestaruustavoittein sarjaan lähtenyt espoolaisryhmä on ollut alkukauden selkein alisuorittaja. FC Honka on maalintekovaikeuksineen valunut mitalipelien sijasta taistelemaan paikasta ylempään loppusarjaan. Jos PK-35 sattuu Vantaan sisarseuransa voittamaan ja FC Honka jää pisteittä Åland Unitedia vastaan, alkaa silmukka espoolaisten kaulan ympärillä uhkaavasti kiristyä.

Yhdeksännen kierroksen jälkeen kevätkierros on pelattu lukuun ottamatta koronakaranteenissa olleen Ilveksen rästiotteluita, joista ensimmäinen on juhannuksen jälkeisenä tiistaina. Ne ottelut ovatkin mielenkiintoisia. Niissä pedataan lähtöasetelmia syksyn sarjapaikkataistoja silmällä pitäen.

Kansallisen Liigan syyskierros pyörähtää käyntiin heinäkuun alussa.

Kierroksen ottelut
To 3.6. PK-35 - PK-35 Vantaa klo 18:30
Pe 4.6. HJK - HPS klo 18:30
Su 6.6. FC Honka - Åland United klo 14:00
Su 6.6. KuPS - Ilves klo 16:00
Su 6.6. TiPS - JyPK klo 16:00

-Raine Pernu

Artikkeliin liittyviä aiheita: