PalloTV - FC Honka heräsi kreivin aikaan
TULEVAT PELIT:

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Liigacup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Se suomalainen jalkapallosivusto

Ottelukooste ja raportti
|
06.06.2021

FC Honka heräsi kreivin aikaan

FC Honka - Åland United 3-1 (0-0)

Kansallisen Liigan tämän kauden selkein pettymys, FC Honka heräsi taistelemaan asemistaan viimeisillä mahdollisilla hetkillä. Tänään avautui myös tuskallisen tukossa ollut ketsuppipullo, kun espoolaisryhmä kaatoi mestaruusjahdissa olevan Åland Unitedin maalein 3-1 (0-0).

FC Honka lähti otteluun vaikeista lähtökohdista. Se oli koko alkukauden paininut vakavien maalinteko-ongelmien kanssa ja ennen tätä ottelua FC Hongan tehtyjen maalien saldo olikin vain seitsemän kahdeksassa ottelussa. Maalittomuuden perussyy ei ole ollut kuitenkaan tehottomuudessa, vaan kyvyttömyydessä luoda hyviä maalipaikkoja. Mestaruustavoittein sarjaan lähtenyt joukkue oli valunut jo ylempään loppusarjaan oikeuttavan viivan alapuolelle.

Ottelun ensimmäinen puoliaika oli heikko eikä se luvannut hyvää oikeastaan kummallekaan. Maalipaikat olivat edelleen vähissä. Parhaimmat tilaisuudet siunaantuivat kotijoukkueen puolustuksen uinaillessa Cassandra Korhoselle, jonka ensimmäinen yritys meni ohi ja toisen maalivahti torjui.

FC Honka tuli toiselle puoliajalle uudistunein ilmein. Ennen kuin aurinko alkoi vihdoin hymyillä espoolaiseen risukasaan, oma koira ehti vielä purra. FC Hongassa jalkapallo-oppinsa saanut ja liigajoukkueen viime kauden runkopelaajiin kuulunut Dana Leskinen vei Åland Unitedin johtoon. Eveliina Parikka kuittasi pelin tasoihin jo seuraavasta hyökkäyksestä. Hämmentävintä näissä maaleissa oli se, että ne molemmat olivat verkon perukoille uponneita, iloisella tavalla epäonnistuneita keskityksiä.

Jasmin Leppioja vei FC Hongan johtoon ja Aino Vuorinen sinetöi loppulukemiksi 3-1.

FC Hongalle maalijyvän löytyminen ja voitto tuli kreivin aikaan. Tappiolla se olisi valunut yhä tiiviimmin taistelemaan kenties viimeisestä ylemmän loppusarjan paikasta PK-35:n ja HPS:n kanssa. Voitollaan espoolaiset muuttivat asetelman niin, että ylemmän keskikastin sijoitukset ovat heille nyt näppituntuman päässä. Mitalisijoihin on vielä matkaa.

Åland Unitedille tappio oli raskas pala. Häviö saattoi olla jopa preludi sille, että mestaruudesta taistelevat enää Kuopion ja Tikkurilan Palloseurat. Ero kärkeen venähti jo kahdeksaan pisteeseen ja matkaa toisena olevaan TiPS:iinkin on neljä pistettä. Sen sijaan HJK hengittää saarelaisten niskaan kolmen pisteen päässä. Se on Åland Unitedille tässä vaiheessa tärkeämpi tarkkailtava varsinkin, jos Klubi saa pelinsä kuntoon.

Kansallinen Liiga lähtee tämän viikonlopun jälkeen kesätauolle, jolta se palaa vasta heinäkuun alussa. Sitä ennen pelataan toinen niistä otteluista, jotka siirrettiin Ilveksen koronakaranteenin vuoksi.

Ottelun tilastot
58. 0-1 Dana Leskinen
59. 1-1 Eveliina Parikka
70. 2-1 Jasmin Leppioja
80. 3-1 Aino Vuorinen
yleisöä: 95

-Raine Pernu

Artikkeliin liittyviä aiheita: