PalloTV - Jaro ja PK-35 jakoivat pisteet
TULEVAT PELIT:

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Se suomalainen jalkapallosivusto

Ottelukooste ja raportti
|
20.06.2021

Jaro ja PK-35 jakoivat pisteet

FF Jaro - PK-35 1-1 (0-0)

Ykköstä johtava Jaro ja helsinkiläinen PK-35 tasasivat sarjapisteet tuloksella 1-1 (0-0). Tasapeli ei pudottanut Jaroa kärjestä, mutta MuSa:n ja MP:n voittojen myötä tiivisti sitä entisestään. Ottelua seurasi Ykkösen tämän kesän korkein yleisömäärä, 828 katsojaa.

Pietarsaaren hyväkuntoisella Keskuskentällä pilvisessä ja koleassa säässä pelattu ottelu oli tasapaksu. Jaro yritti rakentaa maalipaikkoja laidan kautta, mutta PK-35:n kolme ottelua ilman takaiskuja pelannut puolustus osoittautui numeroidensa arvoiseksi. Vieraiden valmentajan Kim Raimin yhdeksi sarjan parhaaksi boxipuolustukseksi kehuma PK-35:n alakerta piti Jaron kurissa. Maalivahti Toni Korkiakoski hoiteli ne loput yritykset, jotka pääsivät seulan läpi.

Omassa hyökkäyspelissään PK-35 luotti enemmän vastaiskuihin ja erikoistilanteisiin. Siinä, missä Jaro pelasi wing-backeihin nojaavalla 3-5-2 -muodostelmalla, PK-35 oli tukkinut keskikentän viidellä pelaajalla ja Jonathan Muzinga hääräsi yksinäisenä kärkimiehenä. Jaron wing-backit pelasivat aika ajoin melko ylhäällä, mutta PK-35 ei pystynyt hyödyntämään ylimääräistä tilaa.

Ottelun molemmat maalit syntyivät rangaistuspotkuista. Se ehkä kuvaa parhaiten ottelun luonnetta ja siinä pelanneiden joukkueiden tilannetta. Vaikka PK-35 on saanut puolustuksensa muurattua lujaan kuntoon, ei yksinäisen piikin taktiikalla maaleja synny liukuhihnatahdilla. Kahdeksan tehtyä ja kuusi päästettyä seitsemässä ottelussa kertoo olennaisen.

Jaron tehtyjen maalien jakautumista tasaisesti voi pitää hyveenä, mutta sitä voi pitää myös Akilleen kantapäänä. Tämän tyyppisten otteluiden ratkaisijaksi kaivataan sitä maaliahnetta hyökkääjää, jolla viimeistely on syvällä selkärangassa geenien pienintä atomia myöten. Nyt pietarsaarelaisilla sellainen tuntuu riveistään puuttuvan. Jaron paras maalintekijä Guillermo Sotelo, joka teki nytkin joukkueensa ainokaisen, pelaa laitapakkina tai wing-backinä.

Jaro voi ottaa tasapelistä osan omaan piikkiinsä. Johtomaalin jälkeen se vetäytyi kuoreensa suojaamaan johtoaan. PK-35 pääsi pitämään palloa ja painostamaankin, mutta Jaron onneksi helmasynnistään eli tehottomuudestaan se ei päässyt eroon. Yhteen rankkarimaaliin painostus riitti ja PK-35 pääsikin lähtemään kotimatkalle hymyssä suin. Jaron pelaajien viikko päättyi suu mutrulla.

Ottelun tilastot
50. 1-0 Guillermo Sotelo (rp)
71. 1-1 Daniel Rantanen (rp)
yleisöä: 828

-Raine Pernu

Artikkeliin liittyviä aiheita: