PalloTV - PK-35:n puolustus testiin Pietarsaaressa
TULEVAT PELIT:

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Se suomalainen jalkapallosivusto

Otteluennakko
|
20.06.2021

PK-35:n puolustus testiin Pietarsaaressa

Miesten toiseksi korkeimman sarjatason Ykkösen runkosarja lähestyy puoltaväliä. Kevätkierroksesta on pelattu pian kolme neljäsosaa. Ykkönen on toistaiseksi ollut erittäin tasainen. Kuinka suurin ylistyssanoin tai superlatiivein tasaisuutta voi kuvata on sitten enemmän akateemisen väittelyn aihe. Tasaista joka tapauksessa on. Tässä vaiheessa jokainen seura on saanut voittotilinsä auki eikä yksikään ole ilman tappioita.

FF Jaro on ainoana repinyt pienen kaulan kerättyään seitsemästä ottelusta 14 pistettä. Pietarsaarelaisten jälkeen on tiivistä ja tungosta kuin Anttilan konkurssimyynnissä. Toisena olevan, 11 pistettä kasaan saaneen EIF:n ja kolmanneksi viimeisenä majailevan Klubi 04:n välinen ero on vain neljä pistettä. Sarjan hännillä Gnistanin ja KPV:n tilillä on viisi pistettä, mutta niillä on yhden ja kahden ottelun etu - tasaisuutta lisäävä tekijä sekin.

Sunnuntain kierroksen ykköspeli pelataan Pietarsaaren Keskuskentällä klo 16:00 alkaen. Sarjajohtaja saa vieraakseen PK-35:n, joka on nousijoista korkeimmalla sarjataulukossa - viidentenä.

PK-35 joutuu kovaan paikkaan ja toisaalta mielenkiintoiseen testiin. FF Jaro ei ole pelkästään sarjajohtaja. Se on myös kuntopuntarin ykkönen ja jeppisläisten hyökkäyskalusto on EIF:n ohella kirkkaasti Ykkösen tehokkain. FF Jaro on tehnyt 14 maalia, jotka jakautuvat melko tasaisesti joukkueen sisällä. Toista kauttaan Jarossa pelaava puolusaja(!) Guillermo Sotelo on joukkueen paras maalintekijä kolmella osumallaan.

FF Jaro hävisi ainoan ottelunsa sarja-avauksessa Raaseporissa. Sen jälkeen juna Pietarsaaressa on jyskyttänyt eteen päin ilman tappioita. Toki matkaan mahtuu tahrojakin kuten parin viikon takainen tasapeli Gnistania vastaan.

PK:n kausi on toistaiseksi ollut nousujohteinen. Se on kolmen ottelun tappiottomassa putkeassa voitettuaan KPV:n ja Klubi 04:n sekä pelattuaan tasapelin TPS:n kanssa. Seuran kymmenestä pisteestä seitsemän on tullut siis viimeisessä kolmessa ottelussa. Kurssi kääntyi heti EIF-ottelun jälkeen. PK-35 mokaili sen kotikentällä 2-3 tappioon EIF:iä vastaan, vaikka sillä oli osan aikaa kahden miehen ylivoima.

PK-35:n mielenkiintoisin tilasto löytyy maalisarakkeesta. Seura on tehnyt vain seitsemän maalia, joista kolme eli melkein puolet syntyi yhdessä ottelussa KPV:tä vastaan. Oliko se suonenveto vai merkki ruudin kuivumisesta? Kuivaa ruutia PK-35 kyllä tarvitsee, sillä vaikka Jaron verkkoon on tehty keskimääräisestikin enemmän maaleja, ei se kerro kaikkea alakertojen voimasuhteista.

Suonenvetokin saattaa riittää, sillä PK-35:n oma puolustus on selvinnyt jo kolme viimeistä peliä ilman takaiskua. Jos se pitää, on piste otettavissa. Jos maalivire on kohdallaan, voittoakin tarjotaan. Muussa tapauksessa Sotelo kumppaneineen käy tekemässä tuhojaan ja pitää FF Jaron piikkipaikalla.

Sunnuntain muut ottelut ovat Klubi 04 - Gnistan, KPV - MuSa ja MP - JIPPO.

-Raine Pernu

Artikkeliin liittyviä aiheita: