PalloTV - Valmentajat vaihtuivat Vaasassa ja Tampereella
TULEVAT PELIT:

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
20.06.2021

Valmentajat vaihtuivat Vaasassa ja Tampereella

Ykkösessä pelaava Vaasan Palloseura vaihtaa valmentajaa. Seuran edustusjoukkueen peräsimeen täksi kaudeksi 2+2 -vuotisella pestillä palkattu Jukka Karjalainen on irtisanottu tehtävistään.

VPS:n valmentajaksi nousee seuran akatemian päävalmentaja ja Karjalaisen aisapari Jussi Nuorela, joka muistetaan ammattilaiskentille ulottuneesta pelaajaurastaan. VPS ei ainakaan toistaiseksi täydennä valmennusryhmäänsä, vaan Nuorelan apuna toimii ainoastaan maalivahtivalmentaja Henri Sillanpää. Sama kaksikko luotsaa toistaiseksi myös akatemiaa.

Potkujen takana on heikko menestys. VPS:n kalusto kuuluu sarjan nimekkäimpiin, mutta se on voittanut vain kaksi pelaamastaan seitsemästä ottelusta. Neljä ottelua on päättynyt pistejakoon ja yksi tappioon. Viimeinen pisara seurajohdolle oli viime kierroksen murskaava 0-3 tappio MuSa:lle.

– VPS:n strategiassa on kunnianhimoiset tavoitteet tuleville vuosille, emmekä kaikilta osin ole onnistuneet saamaan kilpailullista ja pelaajakehitykseen liittyvää toimintaa sille tasolle, jolla haluamme olla. Kilpaurheilussa on välttämätöntä reagoida tilanteisiin nopeasti ja uskomme, että muutos vie meitä lähemmäs asetettuja tavoitteita, VPS:n hallituksen puheenjohtaja Timo Harri kommentoi valmentajan vaihtamista seuran kotisivuilla.

Uusi valmennus saa tulikasteensa ensi viikon tiistaina, kun RoPS saapuu vieraaksi Vaasaan.

Kohun aiheuttanut Lahtinen syrjään

Kansallisessa Liigassa myrskyn silmään joutunut Tampereen Ilveksen valmentaja Mika Lahtinen ei jatka enää naisten joukkueen päävalmentajana. Ilveksen tiedotteen mukaan Lahtisen sopimus jatkuu seurassa "muissa valmennustehtävissä". Vetovastuun ottaa seuran tyttöjen valmennuspäällikkö Anssi Ylinen.

Lahtinen nousi tikun nokkaan käytettyään 29. toukokuuta pelatussa Kansallisen Liigan ottelussa Ilves - HJK erittäin epäasiallista kieltä, jonka voitiin tulkita kohdistuneen alaikäiseen pelaajaan.

Asiasta nousseen kohun jälkeen Ilves käsitteli tapahtunutta joukkueen sisällä. Toimenpiteistä huolimatta Ilves päätti lopulta rauhoittaa tilanteen naisten joukkueen ympärillä siirtämällä Lahtisen syrjään. Seuran tiedotteen mukaan valmentaja oli mukana ratkaisussa. Päätös tehtiin sen jälkeen, kun Palloliiton kurinpitovaliokunta oli asettanut Lahtiselle kolmen ottelun toimitsijakiellon.

-Raine Pernu

Artikkeliin liittyviä aiheita: