PalloTV - RoPS ei osaa voittaa
TULEVAT PELIT:

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Liigacup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Se suomalainen jalkapallosivusto

Ottelukooste ja raportti
|
22.06.2021

RoPS ei osaa voittaa

VPS-RoPS 2-2 (0-1)

VPS ja RoPS päätyivät tiistaina 2-2 tasapeliin Vaasan Hietalahdessa. Ottelu oli pitkään RoPS:n hallinnassa, mutta VPS nousi tasoihin viimeisen minuutin erikoistilannemaalilla. Ottelu oli rovaniemeläisten viides perättäinen ottelu ilman voittoa. VPS:lle pistejako oli jo kauden viides tasapeli kahdeksaan otteluun.

VPS:lla oli kauteen lähdettäessä kovat tavoitteet, josta kirkkaimpana paluu Veikkausliigaan. Vaasalaisten alkukausi on kuitenkin sujunut tahmeasti. VPS lähti RoPS-otteluun sarjataulukon 6. sijalta. Joukkue oli kerännyt 7 ottelusta 10 pinnaa, 2-4-1, maalisuhteella 10-8. Viidellä viime kierroksella joukkue oli voittanut yhden- ja hävinnyt yhden ottelun. Loput kolme peliä olivat päättyneet tasapeliin.  

RoPS lähti VPS-matsiin sarjataulukon 9. sijalta. Joukkue oli onnistunut keräämään 7 ottelusta 8 pistettä, 2-2-3, maalisuhteella 7-8. Joukkueen viiden viime ottelun kuntopuntari näyttää alaspäin, kolme tappiota ja kaksi tasapeliä.

Hietalahdessa oli vastakkain kaksi pallosta pitävää joukkuetta, joten ottelun alla kysymys kuului, kumpi ottaa pallonhallinnan? Vastaus saatiin heti, kun RoPS lähti vyöryttämään sille ominaista syöttörallia ja prässäsi korkealta monella miehellä. Se sekoitti ensimmäisellä puolikkaalla VPS:n pasmoja.

Ensimmäisellä puoliajalla rovaniemeläisten haasteena oli sama kuin monesti aikaisemminkin tällä kaudella. Joukkueen pallonhallinta ei muunnu vaaraksi, eikä maaleiksi. RoPS pelaa kaksi kolmasosaa kentästä mainiosti, mutta ongelmat alkavat, kun hyökkäyskolmannes lähestyy.

VPS:n muoto oli huomattavasti väljempi kuin vastapuolella. Se teki joukkueen pallonhallinnasta haastavaa ensimmäisellä puoliajalla ja johti usein isoihin suoriin palloihin alivoimalla operoiville hyökkääjille. Puoliajan edetessä VPS pääsi kuitenkin paremmin peliin sisään, mutta mitään organisoitua se ei onnistunut luomaan, vaan hyökkääminen oli summittaista ja hätäistä.

Ottelun avausmaalia saatiin odottaa ensimmäisen puoliajan viimeiselle minuutille. RoPS sai katkon syvällä VPS:n puolustusalueella, pallo päätyi Vertti Hänniselle, jonka epäonnistunut laukaus löysi tiensä maalin perukoille VPS-pelaajan kautta. Maali merkittiin omaksi maaliksi.

RoPS tuli toiselle puoliajalle samalla tyylillä kuin oli ottelun aloittanutkin. Korkea monen miehen prässi tuotti edelleen päänvaivaa kotijoukkueelle. VPS:n ratkaisu prässiin oli edelleen iso pallo suoraan alivoimaisille hyökkääjille, josta pallo palautui pian takaisin VPS-päätyyn. VPS:llä saattaa olla paperilla Ykkösen tulivoimaisin hyökkäyskalusto, mutta eivät hekään pysty ihmeisiin monen miehen ylivoimaa vastaan.

Puoliajan edetessä kotijoukkue pääsi jälleen paremmin mukaan tapahtumaan. Peliä oli pelattu 67 minuuttia, kun RoPS-maalivahti Miikka Mujunen torjui VPS:n kaukolaukauksen sivulle, josta VPS:n Steven Morrissey pääsi keskittämään ja Kalle Multanen tasoitti ottelun.

Maalin jälkeen RoPS otti jälleen pallonhallinnan ja peli pyöri pääosin VPS:n päädyssä. Rovaniemeläiset onnistuivat luomaan tukun maalipaikkoja, mutta maalia saatiin odottaa 80. minuutille. RoPS sai sivurajaheiton syvällä VPS:n puolustusalueella. Heitto löysi tiensä päätyrajalta tilaa hakeneelle Simo Roihalle, joka keskitti ja Veka Pyyny pääsi lähietäisyydeltä sijoittamaan RoPS:lle 1-2 johtomaalin.

Varsinaisen peliajan viimeisellä minuutilla VPS sai vielä vapaapotkun RoPS:n rangaistusalueen sivustalta. Pallon taakse asettui VPS-kapteeni Sebastian Strandvall, jonka kova laukaus tasoitti ottelun lukemiin 2-2.

VPS-RoPS 2-2 (0-1)

45+1ʹ 0-1 Oma maali (VPS)
67ʹ 1-1 Kalle Multanen
80ʹ 1-2 Veka Pyyny
89ʹ 2-2 Sebastian Strandvall

Toimittaja: Junnu Leskelä

Artikkeliin liittyviä aiheita: