PalloTV - Kierrosennakko: Runkosarjan toinen puolikas alkaa
TULEVAT PELIT:

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Liigacup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
29.06.2021

Kierrosennakko: Runkosarjan toinen puolikas alkaa

Kansallisen Liigan pitkä kesätauko on ohitse. Runkosarjan syyskierros käynnistyy tulevana viikonloppuna. Sitä ennen pelataan toinen niistä otteluista, jotka jouduttiin siirtämään myöhäisempään ajankohtaan Ilveksen koronakaranteenin takia.

Rästiottelu on merkittävä ja mielenkiintoinen, kun Ilves ja Jyväskylän Pallokerho kohtaavat toisensa Tampereella tänä iltana. Suoran säilymisen kannalta kummallekin on ensimmäinen kirikello jo soinut. Liigaan nousseen HPS:n napsittua kaksikin yllätysvoittoa Ilves ja JyPK ovat jääneet jo useamman voiton päähän säilymiseen oikeuttavasta kahdeksannesta sijasta.

JyPK on tähän mennessä hävinnyt kaikki ottelunsa eikä Ilvekselläkään ole kuin yksi piste, joka napsahti tilille sarja-avauksesta kauan aikaa sitten. Kun HPS:llä on jo yhdeksän pistettä, on selvää, että molemmat tarvitsevat kipeästi lisäpisteitä liigapaikkansa säilyttämiseksi.

Paineet ovat kovat kummassakin leirissä. Ilveksen valmistautumista on sekoittanut myös valmentajan suustaan päästämän sammakon aiheuttama kohu, jonka myötä liigajoukkueella on nyt uusi luotsi. Ilveksen tyttöjen valmennuspäällikkö Anssi Ylinen vetää tänään ensimmäisen ottelunsa pääkäskijänä.

Kummassakin leirissä on kaksi tähtäintä. Pidemmän aikavälin tähtäin on saada HPS kiinni ja säilyttää sarjapaikka suoraan. Lyhyempi ja välitön tähtäin on karistaa vastusta sen verran kauaksi, että liigapaikan uusimiselle on mahdollisuus edes karsinnan kautta. Tätä käsikirjoitusta seuraten hyökkäävää jalkapalloa voi olla luvassa, koska tasapeli olisi myrkkyä - molemmille seuroille, molempien päämäärien kannalta. Peruutetaan nyt kuitenkin sen verran, että tuskin kumpikaan urku auki lähtee hyökkäämään. Tasapelivarmistelua ei silti uskoisi näkevän.

Syyspuolikkaan ensimmäinen varsinainen kierros pelataan kokonaisuudessaan lauantaina. Varsinaisia helmiä sieltä on vaikea poimia. Suurin osa otteluista kuuluu siihen kategoriaan, jossa ei arvailla ottelun voittajaa, vaan sitä kuinka paljon toinen voittaa. Yllätyksiä toki aina sattuu, mutta tällä kaudella niiden määrä on ollut melko rajallinen.

Etukäteen tasaisin ottelu on luvassa Maarianhaminassa, jonne PK-35 Vantaa matkustaa. Åland United näytti alkukaudesta olevan yksi mestariehdokkaista, vaikka talvella ovi kävi moneen suuntaan ja puolustava mestari uusiutui runkopelaajien osalta melkein kokonaan. Unitedin menossa on sittemmin hiipunut ja se on hyytynyt keskikastin vetäjäksi. TiPS on nyt KuPS:n vakavin ja ainoa uhkaaja.

Sen paremmin ei ole mennyt PK-35 Vantaallakaan. Talven hyvät tulokset eivät ole realisoituneet liigaan. Tappioita on vähän ja maalejakin on syntynyt, mutta puolustuksessa on vielä paikattavaa ja liki puolet kevätkierroksen otteluista jäi tasatulokseen. Niiden myötä PK-35 Vantaa on tasaisessa keskikastissa, mutta taistelee enemmän pääsystä ylempään loppusarjaan kuin tähyilee mitaleille. Keväällä vastaava ottelu päättyi - yllätys, yllätys tasapeliin 2-2.

Kierroksen ottelut
Ti 29.6. Ilves - JyPK klo 19:00
La 3.7. HPS - KuPS klo 14:00
La 3.7. Ilves - FC Honka klo 15:00
La 3.7. JyPK - HJK klo 16:00
La 3.7. TiPS - PK-35 klo 17:00
La 3.7. Åland United - PK-35 Vantaa klo 17:00

-Raine Pernu

Artikkeliin liittyviä aiheita: